Senol Günes Açiklamasi 'Dogru Isler Yaparsak Daha Iyi Gidebilecegimizi Gösterdik'

Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, Galatasaray derbisinde 3 puan aldiklari için mutlu olduklarini söyleyerek, “Karanliktan aydinliga çikmamiz gerekiyor. Burada bu isareti bir kez daha gördük ama daha iyi olmaliyiz. Dogru isler yaparsak daha iyi gidebilecegimizi gösterdik” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasinda Besiktas, sahasinda Galatasaray’i 3-1 maglup etti. Mücadelenin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, “Harika bir ambiyans vardi hava ve saha güzeldi. Rakip güçlüydü, liderdi. Futbola dair her sey olumluydu. Biz de istekliydik, önde basi yapmak istedik ama top kop kaybi yaptik. Galatasaray da topu iyi kullanarak bizim yari sahamizda kaldi. Rakibin golü atmasi belki de bizi rahatlatti, sakinlestirdi. Daha iyi top kullanmaya basladik, ikinci yari daha fazla hücuma çiktik. Daha agresif oynayip kazanmis oldugumuz toplarla hücuma çiktik. Rakip de hamlelerini yapip hücuma gitmeye çalisti. Tüm oyuncularimiz buna cevap verdi. Taraftarin da olaganüstü destegi vardi. Bir ara kulaklarimin sagir oldugu dönemdi” ifadelerini kullandi.

“Karanliktan aydinliga çikmamiz gerekiyor”

“Güzel oldu, bu maçtan kayipla ayrilmak bizi üzerdi” diye tecrübeli çalistirici, “Rakip avantajli ama bizim için 3 puan önemliydi. Karanliktan aydinliga çikmamiz gerekiyor. Burada bu isareti bir kez daha gördük ama daha iyi olmaliyiz. Dogru isler yaparsak daha iyi gidebilecegimizi gösterdik. 4 maçi kazandigimizda gelecek adina iyi isler yapacagiz ama bugün hala 3.’yüz. Fikstüre bakmadan kendi oyuncumuzu oynayacagiz. Tüm oyuncularima ve taraftara tesekkür ediyorum. Bugün takimin hepsi savasti. Derbiden 3 puanla ayirildigimiz için mutluyuz” ifadelerini kullandi.

“Oyunun skorunu hak ettigimizi düsünüyorum”

Futbolun hatalar oyunu oldugunu hatirlatan Günes, “Bu kadar basit top kayiplari yaparsaniz sikinti olur. Bunu ilk yari yasadik. Bunlari yapamadigimiz zaman zaten oyunu rakip sahaya yayiyoruz. Oyunda o kadar kirilma ani var ki. Galatasaray büyük takim tabii atak yapmak istiyor, biz de ona cevap verdik. Top kayiplarinda sikintilarimiz var. Bazen hirsla akilli oynamayi karistiriyoruz. Orta sahada Salih, Amir çok çalisti ama top kayiplari oldu. Kanatlardan getirdigimiz güzel ortalarin gol olmasini isterdim. Futbol böyle ama bugün oyunun skorunu hak ettigimizi düsünüyorum. Yarin idman vardi, serbest biraktim, isteyen gelsin. benden bu kadar prim alabilirler” seklinde konustu.



“Hepimiz Besiktas’in basarili olmasi için en iyisini yapmak zorundayiz”

Genel anlamda siyah-beyazli kadroyu degerlendiren Senol Günes, “Iyi oyuncular ama zaman zaman kötü oynuyorlar. Kötü oynadiklari zaman takima zarar veriyorlar. Hepimiz Besiktas’in basarili olmasi için en iyisini yapmak zorundayiz. Onlari bir felsefe olarak vermeye basladiktan sonra takim adim atmaya basladi.

Hepsi iyi oyuncular ama iyi oyuncu olmak yetmiyor, iyi oynamak yetiyor. Gelen, oynayani geçmek zorunda veya oynanin yerine çiktiginda iyisini yapmak zorunda. Geç oyuncu degistirdim ama bütün oyuncular skoru iyi tuttu” cümlelerine yer verdi.

Kalan 4 maçi iyi futbolla kazanmak istediklerini belirten basarili teknik adam, “Oyun anlayisimizi sürdürülebilir hale getirip çok gol atan ve az gol yiyen takim olmak durumundaydik. Asil basarimiz az gol yememiz” dedi.



“Okan hocayi severim”

Müsabaka esnasinda Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile arasinda yasananlarin sorulmasi üzerine Günes, su cevabi verdi:

“Bir oyuncumuzun el hareketi vardi. Okan hoca da 4. hakeme neden oyuncuya sari kart gösterilmedigini sordu. Oyunda bazen kendini kaybedebiliyor. Oyuncularina hakli olarak sahip çikacak. ‘Sakin ol, sen de ayni hareketi yaptin’ dedim. O da bana çizgiyi geçtigimizi söyledi.

Ben de ‘Çizgiyi sana yardimci olmak için terk ettim’ dedim. Anladim ki gerginlik yapacak, uzaklastim oradan. Severim, isini iyi yapiyor. Allah yolunu açik etsin.”

Kaynak: İHA