Okan Buruk Açiklamasi 'Tekrar Sampiyonluga Oynayacak Takimin Görüntülerini Sahada Verecegiz'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Besiktas maglubiyetinin ardindan yaptigi açiklamada, "En kisa zamanda atlatip, tekrar sampiyonluga oynayacak takimin görüntülerini sahada verecegiz" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasinda Galatasaray, Besiktas’a konuk oldu. Sari-kirmizililar derbide 1-0 öne geçmesine ragmen sahadan 3-1 maglup ayrildi. Mücadelenin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bugün maça iyi baslayan taraftik. Maçin basi istedigimiz gibi gitti. Golü de bulduk. Devaminda belki dogru çikislar yapsaydik, ikinci gol sansi bize gelebilirdi. Bizim için maçin dönüs noktasi kornerden yedigimiz gol oldu. 1-1’den sonra Besiktasli futbolcularin kendi seyircisiyle birlikte performanslari daha yukari gitti. Biz de burada kendi yeteneklerimizin altinda isler yaptik. Kendi takim oyunumuzun altinda isler yaptik. Ilk yari 1-1 bitti. Ikinci yarinin basinda oyun istedigimiz gibi gitti. Yedigimiz gole kadar rakibimize 3 tane net pozisyon verdik. 2 tane degisiklik yapiyorduk. Bireysel hatadan gol yedik ve 2-1 oldu. Yaptigimiz degisiklikler genel olarak olumlu gitti. Oyunun yapisi daha fazla degisti. Rakip yari sahaya iyi bir sekilde yerlestik. Besiktas savunmasi daha derine geldi. Bizim kullandigimiz son paslar vardi. Son paslari kullanabilseydik 2-2’yi yakalayabilirdik. Devaminda maçin sonunda 3. golü yedik. Kaybettigimiz için üzgünüz. Zor bir deplasmandi. Ligdeki durumumuz itibariyla kafamiz dik. Kalan 5 maçta 3 puan önde olacak takimin hocasiyim. Oyuncularimla birlikte bu zaman kadar sergiledigimiz performansin daha üstüne çiktigimizda ligde en sansli, en avantajli takim biziz. Üzüntümüzü bir kenara birakip, çok kisa bir zamanda toparlanip Basaksehir karsilasmasina hazirlanacagiz. Galatasaray taraftarlari bu anlamda merak etmesinler. Onlarin görmek istedigi takim bir sonraki maçta sahada olacak. Oyuncularima güveniyorum. Bizim için bugünkü bir kaza. En kisa zamanda atlatip, tekrar sampiyonluga oynayacak takimin görüntülerini sahada verecegiz" diye konustu.



"Hatalardan ders alacagiz"

Kosovali futbolcu Milot Raschica’nin son haftalarda en formda olan oyunculardan oldugunu ifade eden Buruk, "Bugün golde asist yapti. Bu anlamda tercihimizi sol bekten kullandik. Bundan sonraki maçlarda degisimler olabilir. 3 tane Türk kurali oldugu için hepsini bir anda oynatamiyorsunuz. Bunu oyuncularimizla da paylasiyoruz. Leo girince sol kanatta iyi isler yapti. Bize birçok pozisyon geldi. Son paslari degerlendirmedik ve maçi kaybettik. Bunu bir kisi üstünden degerlendirmiyorum. Takim olarak kaybediyoruz. Bu hatalardan ders alacagiz. Kadro seçimi bir sonraki maç için nasil olacak bilmiyorum. Hem rakibimize hem de kendi içimizdeki gelisime bakacagiz" seklinde konustu.

Ikinci golden önce oyuncu degisikligi yapmayi planladiklari belirten Okan Buruk, "Sergio Oliveira ve Dries Mertens’i oyundan çikartmayi düsünüyordum. Oraya iki dirençli oyuncu almayi düsünüyordum. Ona yetisemeden bireysel bir hatayla gol yedik. Oyunculari 55. dakikada kulübe çagirdik ama yetisemedik. Oyuncularim hata yapacak. Bu bir hata oyunu. Bu zamana kadar çok fazla iyi is yaptilar. Bundan sonra da yapacaklar. Oyuncularimin hepsine güveniyorum" ifadelerini kullandi.

"Oyun olarak çok iyi bir oyun ortaya koyamadik"

En az baskinin Galatasaray üzerinde oldugunu söyleyen sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Buraya 6 puan farkla geldik. Ligin son 6 haftasiydi. Bu bizim üzerimizde baski yapmiyor. Bu tür hatalar ve sanssizliklar var. Karagümrük maçinda bu hafta yapilan hata gibi degildi. Bugün için ayni seyi söyleyemem. Bugün oyun olarak çok iyi bir oyun ortaya koyamadik. 1-0 sonrasi bizim daha farkli bir oyun olabilirdi. Yedigimiz kornerden golü bizi çok fazla geriye gitti" açiklamasinda bulundu.

"Sampiyonluga en yakin olan takim biziz"

Sampiyonluga en yakin olan takimin kendileri oldugunu vurgulayan Okan Buruk, "Bugün buraya çiktigimizda ligde 5 hafta kala 3 puan önde olan takimin hocasiyim. Sampiyonluga en yakin olan takim biziz. Belki 4 maç üst üste kazandigimizda sampiyonluga ulasacak takim da biziz. Bu anlamda rahatim. Ayni geçen hafta nasil düsünüyorsam bu hafta da ayni düsünüyorum. Üzerimizde baski yok. Bundan sonraki 4 maçimizi kazanip sampiyonluga yürüyecegiz. Bundan kuskum yok. 5 maçlik fikstürümüz var. Belki 4 maç sonra buna ulasabiliriz diye söylüyorum. Fenerbahçe ile ikili averaj, Kadiköy’de 3-0 kazandigimiz için çok önemli bir ikili averaj. Su anki hedefimiz maçlari kazanmak. Üzerinde baski olacak takim biz degiliz. Bundan daha iyisi yapabilecek takimiz. Galatasaray girdigi sampiyonluk yarislarinin çok büyük bölümünü kazandi. Bu sene de insallah taraftarimizla birlikte bu yarisin kazanani olmak için elimizden geleni yapacagiz" dedi.

Kaynak: İHA