Gergin Geçen Maçin Galibi 1969 Bilecik Spor

Bölgesel Amatör Lig (BAL) baraj maçinda 1969 Bilecik Spor Kulübü kazanarak, 2023-2024 futbol sezonunda yeniden BAL’da mücadele edecek. Gergin geçen müsabakanin son dakikalarinda ortalik karisti.

Bilecik 1. Amatör Lig sampiyonu Sögütspor ile BAL temsilcisi 1969 Bilecik Spor Kulübü baraj maçinda karsi karsiya geldi. Seyh Edebali Üniversitesi Stadi’nda oynanan müsabakayi 2 bin 500 seyircinin izlerken, iki takim taraftarlari ’Sehitler ölmez vatan bölünmez’ tezahüratlari yaptilar. Maça orta sahaya ikili mücadele seklinde gererken maçin 37. dakikasinda gelisen bir 1969 Bilecik Spor Kulübü ataginda Yavuz Çukur sag kanattan ceza sahasina yaptigi muhtesem ortayi Tolga Topla müthis bir kafa vurusuyla aglara gönderdi. Bu gol ayni zamanda ilk yarininda skoru oldu. Maçin ikinci yarisinin 53’üncü dakikadan gelisen 1969 Bilecik Spor Kulübü ataginda Mehmet Önecek topu filelere göndererek, durumu 2-0’a getirdi. Maçin 63’üncü dakikasinda Sögütspor ataginda golcüsü Semih Durmus topu filelere göndererek durumu 2-1’e getiren golü atti. Bu gol sonrasi maç sonuna kadar tansiyonu yüksek geçen maçi 1969 Bilecik Spor Kulübü kazarak, 2023-2024 futbol sezonunda yeniden BAL’da mücadele etmeye hak kazandi.

Maç sonunda Sögüt Belediye Baskani aynica kulübün as baskani Ismet Sever yapilan tezahüratlar ve bazi söylemler için 1969 Bilecik Spor Kulübü bazi yöneticileriyle gergin anlar yasandi. Sever, 1969 Bilecik Spor Kulübü’nün yerlerinin bu ligler olmadigi söyleyerek, takimi tebrik etti.

"Bilecikspor’da Bilecikli çocuklari daha fazla oynatmak için çalismalarimiza basladik"

1969 Bilecik Spor Kulübü antrenörü Sedat Memis çok mutlu olduklarini anlatarak, "Bu maçlari normal duygusal anlamda da stres yükü agir oldugu için bu seviye zorluyor. Bizim taktiksel anlamda oyunu geriye çekilme gibi bir seyimiz yoktu tamamen psikolojik. Bu maçlari kazanmak önemli. oyuncularimi, taraftari, Bilecikspor camiasini, yönetimine herkese çok tesekkür ediyorum. Bilecikspor’un vizyonu degismeli, Bilecikspor daha iyi yerlere gelecek bu sehrin armasi markasi. 7 yasinda çocuklarin hayali bu takimda forma giymek olacak. Biz alt yapi ve a takimi seviyesinde Bilecikspor’da Bilecikli çocuklari daha fazla oynatmak için çalismalarimiza basladik. Insallah çok daha iyi yerlere getirecegiz Bilecikspor’u" dedi.

Maçi, Milletvekili Yasar Tüzün, Vali Vekili Akgün Corav, Vali Yardimcisi Sahin Arsal, Bilecik Belediyeler Birligi ayni zamanda Bayirköy Belediye Baskani Mustafa Baskan, Bilecik Belediye Baskan V. Melek Mizrak Subasi, Osmaneli Belediye Baskani Münür Sahin, AK Parti Bilecik Il Baskani Serkan Yildirim, Milletvekili Adayi Halil Eldemir, Bilecik ASKF Baskani Nusret Tosun ve çok sayida taraftar izledi.

Kaynak: İHA