Erling Haaland, Premier Lig Tarihine Geçti

Ingiltere Premier Lig’in 34. hafta mücadelesinde Manchester City, deplasmanda Fulham’i 2-1 maglup ettigi mücadelede 1 gol atan Erling Haaland, bir sezonda en fazla gol atan Alan Shearer ve Andy Cole ile gol sayisini esitledi.

Premier Lig’in 34. haftasinda Manchester City, deplasmanda Fulham’i 2-1’lik skorla maglup etti ve tekrardan liderlige yükseldi. Sezon basinda takima katilan Erling Haaland, müsabakanin 3. dakikasinda penaltidan takimini 1-0 öne geçiren golü atti ve bu golle birlikte gol sayisini 34’e yükseltti. Norveçli golcü, Premier Lig tarihinde bir sezonda 34 golle en fazla gol atan Ingiliz futbolcu Andy Cole (1993-1994), bir diger Ingiliz golcü Alan Shearer (1994-1995) ile gol sayisini esitledi ve lig tarihine geçti.

Halaand bu sezon 4 de hat-trick’i bulunuyor

Norveçli futbolcu Erling Haaland, Premier Lig’de ilk sezonunda 34. hafta itibariyla 34 gol kaydederek, maç basina 1 gol ortalamasi yakaladi. Haaland, ligde bu sezon 5 maçta iki gol atma basarisi gösterirken, 4 maçta da rakip filelere 3 gol göndererek hat-trick yapti. 22 yasindaki golcü, West Ham, Brighton, Leeds United, Southampton ve Leicester City’e 2’ser gol atarken; Crystal Palace, Nottingham Forest, Manchester United ve Wolverhampton’a karsi 3’er kez gol sevinci yasamayi basardi.

Kaynak: İHA