Depremin Yaralarini Futbol Ile Sariyorlar

Türkiye’nin en genç sehri olma özelligi tasiyan Sanliurfa’da sporla yetisen bir gençlik için çalismalarini sürdüren Büyüksehir Belediyesi, gençlerin spor faaliyetleri ile iç içe olmasini sagliyor.

Sanliurfa Büyüksehir Belediye Baskani Zeynel Abidin Beyazgül’ün girisimleriyle Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Baskanligi himayelerinde “Gençlige Yatirim Gelecege Yatirimdir” düsturuyla gençlerin spor alaninda kendilerini gelistirmesi için yatirimlar sürüyor. Sanliurfa’da gençler için açik ve kapali yüzme havuzlari, gençlik merkezleri, spor salonlari, tenis dünyasi ve futbol oyun dünyasi gibi birçok hizmeti hayata geçiren Büyüksehir Belediyesi, futbol oyun dünyasinda gelecegin sporcularini yetistiriyor.

Gençlik merkezleri ve semt sahalarinda bulunan Masuk, Ahmet Yesevi, futbol dünyasi, GAP 2 ve TOKI’de olmak üzere toplamda 5 sahada beden egitimi mezunlari ve eski profesyonel futbolcu hocalar tarafindan temel futbol egitimi veriliyor.

Futbol okulunda 8 ile 13 yas araliginda yaklasik 500 sporcu genç ter döküyor. Hafta içi her gün yapilan antrenmanlar sayesinde güne zinde baslayan gençler, gelecegin futbolculari olabilmek için kiyasiya yarisiyor. Antrenmanda yer alan sporculara sort, tisört, çorap, ayakkabi gibi malzemeler Büyüksehir Belediyesi tarafindan veriliyor.

Futbolcu olma hayallerine Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi ile bir adim daha yaklasan gençler kendilerine sunulan imkanlarin hayatlarina yön vermeleri açisindan önemli oldugunu belirterek futbol okulunda hem eglendiklerini hem de zamanlarini verimli kullandiklarini aktardilar.

Kahramanmaras merkezli depremlerde Hatay’daki evleri hasar gören Mert ve Hüseyin Cünnük kardesler de Sanliurfa’ya geldi. Hayatlarina burada devam eden kardesler Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi Futbol Oyun Dünyasindaki ücretsiz egitimlere katilarak hayatlarina yön veriyor.

Sanliurfa Büyüksehir Belediyesine ve Baskan Beyazgül’e kendilerine sagladigi imkânlardan ötürü tesekkür eden Cünnük kardesler futbol dünyasindaki yaklasik 500 gençle birlikte her gün düzenli olarak antrenmanlara katiliyor.

Kaynak: İHA