TUFAG Spor Kulübü Oldu

Yalova Turizm Folklor Arastirma Gelistirme Gençlik ve Spor Kulübü Dernegi (TUFAG), Olaganüstü Genel Kurulu’nda kurum dernek statüsünden çikarak Yalova Turizm Folklor Arastirma Gelistirme Spor Kulübü oldu.

Türkiye Halk Oyunlari Federasyonu yarismalarina katilmanin TUFAG’in öncelikli gayelerinin oldugunu belirten Yönetim Kurulu Baskani Aydin Altiparmak, gençlik spor kulübü derneklerinin ayrismaya gittigi söyledi.

Dernek olarak yarismalara girilemedigini ve spor kulübü olduklarini anlatan Altiparmak, TUFAG’in kurumsal yapiya sahip oldugunu anlatti.

Yaklasik maliyeti 5 milyon olan dernek binasini kendi öz kaynaklariyla basladiklarini anlatan Altiparmak, “Siyasiler, bürokratlar ile ticari erkanin katkilariyla önümüzdeki Ekim ayinda bitirmeyi planliyoruz. Kulübümüzün ve vakfimizin idari birimlerini ve çalisma salonunu tek çati altinda toplayacagiz. 39 yillik bir hayali gerçeklestiriyor olmanin heyecanini yasiyor, bu maksatla çalismalarimiza devam ediyoruz. Yeni yerimiz Safranyolu’nda, Karatepe Camii’nin yaninda olacak” dedi.

Kaynak: İHA