A Milli Kadin Hentbol Takimi, Dünya Sampiyonasi'nin Biletini Giresun'da Almak Istiyor

A Milli Kadin Hentbol Takimi, Sirbistan ile yapacagi 2023 IHF Dünya Sampiyonasi Avrupa Elemeleri play-off çalismalarini Giresun’da sürdürüyor.

Giresun Hüseyin Avni Alparslan Spor Salonu’nda 7 Nisan Cuma günü yapacagi karsilasmanin hazirliklarini sürdüren A Milli Kadin Hentbol Takimi Basantrenör Costica Buceschi,Sirbistan’in güçlü bir rakip oldugunu ancak kendilerinin de yenebilecek yetenekte bir takim olduklarini söyledi.



Hüseyin Avni Alparslan Spor Salonu’nda antrenman öncesi gazetecilere açiklama yapan Costica Buceschi, Sirbistan’i geçip Dünya Sampiyonasi’nin biletini almak istediklerini belirterek, “Giresun’da taraftar destegiyle avantajli bir skor elde etmeyi hedefliyoruz. Çok önemli bir karsilasma olacak. Bu önemli karsilasma için çalismalarimiza basladik. Aralik’ta oynanacak olan Dünya Sampiypmasi için son elemelerimiz bunlar. Sirbistan ile oynayacagiz. Sirbistan suanda oldukça kuvvetli bir takim. Yil boyunca sürekli Avrupa’da mücadele ediyorlar. Dünya Sampiyonalarinda mücadele ediyorlar. Avrupa’nin kuvvetli kulüplerinde oynayan sporculari var. Ilk maçi Giresun’da oynayacagiz. Bu bizim için avantaj. Bu sansimizi iyi degerlendirmek istiyoruz. Elimizden gelen en iyi mücadeleyi verecegiz. Bu iki oyunun sonunda görecegiz bakalim ne oluyor. Bunun için Giresunlular’i destek için salona bekliyoruz" dedi.



"Giresun’un destegiyle Dünya Sampiyonasi’nin biletini almak istiyoruz"

Dünya Sampiyonasi’nin biletini almak için çok önemli bir karsilasma olacagini belirten Milli Takim kaptani Yasemin Sahin ise, “Giresun’da, Sirbistan karsisinda galip gelmek istiyoruz. Insallah Sirbistan karsisinda dünya kupasi bileti almak istiyoruz. Giresun bize inanilmaz keyifli ve güzel geldi. Umuyorum ki, Giresunlular’da tribünleri dolduracak. Giresun halkinin da destegiyle dünya kupasina gidecek bileti kazanmak istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Görele Belediyespor’un bir oyuncusu olarak Sirbistan maçinin Giresun’da oynanacak olmasinin bir avantaj oldugunu ifade eden Aysenur Kara da iyi hazirlandiklarini ve galip gelmek istediklerini söyledi.

Kaynak: İHA