Tuzlaspor'dan Tepki Çeken Bilet Fiyati

Spor Toto 1. Lig’in 34. haftasinda oynanacak olan Tuzlaspor-Eyüpspor maçinin tribün bilet fiyatlarinin 50 bin TL olmasi büyük tepki çekti.

Tuzlaspor Kulübü’nün, Spor Toto 1. Ligi’nin 34. haftasinda oynayacaklari Eyüpspor maçi için misafir tribün bilet fiyatini 50 bin TL olarak belirlemesi saskinliga neden oldu. Atatürk Olimpiyat Stadi’nda oynanacak olan UEFA Sampiyonlar Ligi Finali 1. kategori biletlerinin bile 15 bin TL’den satilirken, hafta sonu Sancaktepe 15 Temmuz Stadi’ndaki Tuzlaspor - Eyüpspor maçinin misafir biletlerinin 50 bin TL olmasi futbolseverlerin tepkisini çekti.

Türkiye Futbol Federasyonu Futbol Disiplin Talimati’nin 49. maddesine göre kendi seyircisine uyguladigi en düsük bilet fiyatinin yüzde 30’undan fazla fiyatla satan takimlara para cezasi veriliyor.

Futbol Disiplin Talimati’nin 49. maddesi söyle:

"(2) Misafir kulüp seyircisine kendi seyircisine uyguladigi en düsük bilet fiyatinin %30’undan fazla fiyat uygulayan, seyircisiz oynanan müsabakalarda misafir kulüp seyircilerine son bes resmi müsabakada belirlenen misafir tribün bilet fiyatlarinin ortalamasindan daha fazla bilet fiyati belirleyen veya benzeri fiillerle menfaat saglayan kulüplere Süper Lig için 2 milyon TL’den 2 milyon 500 bin TL’ye kadar, 1. Lig için 1 milyon TL’den 1 milyon 250 bin TL’ye kadar, 2. Lig için 40 bin TL’den 60 bin TL’ye kadar, 3. Lig için 20 bin TL’den 30 bin TL’ye kadar para cezasi verilir."

Kaynak: İHA