Milli Güresçiler, Belediye Meclisi'nde Ödüllendirildi

Balikesir Büyüksehir Belediyespor Kulübü’nün milli güresçileri; Yasemin Adar Yigit ile Feyzullah Aktürk elde ettikleri Avrupa sampiyonlugunun ardindan Balikesir Büyüksehir Belediye Meclisi’nde Baskan Yücel Yilmaz tarafindan ödüllendirilirdi.

Balikesir Büyüksehir Belediyespor Kulübü’nün milli sporculari; Yasemin Adar Yigit ile Feyzullah Aktürk, Hirvatistan’in Zagreb sehrinde düzenlenen Büyükler Avrupa Güres Sampiyonasi’ndan minderde zafer turu atarak altin madalya ile döndüler. Büyüksehir Belediyespor Kulübü, onlarin bu basarisini Milli Kuvvetler Caddesi’nin basindan Büyüksehir Belediyesi binasina kadar gerçeklestirdikleri kortej yürüyüsüyle kutladi. Yürüyüsü, Büyüksehir Belediyesi önünde tamamlayan sporculari belediyenin girisinde karsilayan Baskan Yücel Yilmaz, tebriklerini sundu. Daha sonra Balikesir Büyüksehir Belediyesi Nisan Ayi 2. Birlesimi’nde, mecliste grubu bulunan partilerin sözcüleri tarafindan tebrik edilen güresçilere, Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz tarafindan ödülleri takdim edildi.

“Ülkemizi en iyi sekilde temsil ediyoruz”

Bu güzel karsilama için herkese tesekkür eden milli güresçi Feyzullah Aktürk, “Biz orada en iyi sekilde ülkemizi temsil ediyoruz. Buraya döndügümüzde sizler, bizleri onore ediyorsunuz. Allah razi olsun Yücel Baskanimizdan, ben bu yil Balikesir Büyüksehir Belediyespor Kulübü’ne transfer oldum. Bu süreçte ve her zaman yanimizda oldu. Bizleri destekleyen herkese çok tesekkür ederiz” dedi.



“Destekleyen herkese tesekkürler”

Ay-yildizli bayragi dalgalandirmanin herkese nasip olmadigini söyleyen milli güresçi Yasemin Adar ise, “Feyzullah kardesimle beraber biz bunu çok iyi bir sekilde yapiyoruz. Benim bu 6. Avrupa sampiyonlugum. Memleketime ve ülkeme hayirli olmasini dilerim. Bize olan desteklerinden dolayi Yücel Baskanima da çok tesekkür ediyorum, iyi ki varsiniz. Milli sporcular için elinden gelen destegi gösteren herkese çok tesekkür ediyorum” diye konustu.



Pehlivanlar Sehri Balikesir

Çalisinca, özenince, ayrintilara dikkat edince, birlik ve beraberlik içinde olunca basarilarin gelmeye basladigini söyleyen Balikesir Büyüksehir Belediye Baskani Yücel Yilmaz da, “Her alanda oldugu gibi özellikle de spor alaninda gençlerimizi çok destekliyoruz. Güres bransinda iki örnek sporcumuz yanimda duruyor. Yelken bransinda Avrupa sampiyonu olan bir sporcumuz var, onu da bir dahaki meclislerimizden birinde agirlayacagiz. Federasyonlarimizi Balikesir’e davet ediyoruz. Balikesir; her seyin yeserecegi bir Kuvayi Milliye ve Cumhuriyet sehri. Cumhuriyet’in tüm ilkelerine sahip çikan, demokrasiyi tam benimsemis yaptigi isi güzel yapan ahlakli insanlarin sehri. Kurtdereli Mehmet Pehlivan ‘Ben her gürestigimde arkamda Türk Milleti’nin gücünü hissederim’ demis. Pehlivanlar sehri Balikesir’e iki sporcumuz da çok yakisiyor. Basarilarinin devamini dilerim” açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA