Meserretçioglu Açiklamasi 'Galatasaray Yoksa Türk Futbolunun Marka Degeri Yok'

Galatasarayli Is Adami Murathan Meserretçioglu, “Galatasaray yoksa Türk futbolunun marka degeri yok” dedi.

Florya Metin Oktay Tesisleri çikisinda açiklamalarda bulunan Galatasarayli Is Adami Murathan Meserretçioglu, maçin konusulacagi yerde hakemlerin, MHK’nin ve federasyonun konusuldugunu belirtti.

Özellikle bu sezon Galatasaray’a verdigi desteklerle bilinen Murathan Meserretçioglu, Besiktas derbisinin futbol seyri açisindan güzel bir maç olmasinin herkesin beklentisi oldugunu ifade ederek, “Besiktas son dönemde toparlandi. Türkiye ligi kriterlerinde fena futbol oynamiyor. Galatasaray’in nasil oynayacagi maçin sonucunu belirler kanaatindeyim. Ancak öyle bir noktaya geldik ki bunlari konusamiyoruz, sahada olsun VAR’da olsun herkes hakemlerin ne yapacagini konusuyor. Maçin merkezinde futbol, taktik, oyun kalitesi ve analiz, karsilastirmalar olacagi yerde hakemler var, MHK var TFF var. Bu Türk futbolunu elbirligiyle getirildigi yerin çirkinligi görmek için ziyadesiyle yeterli” ifadelerine yer verdi.

Türk futbolunun marka degerinin gündemde oldugunu ifade eden Meserretçioglu, “Herkesin agzinda Türk futbolunun marka degeri. Su ortamda marka degeri kalmasini beklemek mümkün mü? Siz Türkiye’deki futbolun marka degerinin yükselmesine yaptigi katki açisindan digerleri ile uzak ara farki olan Galatasaray’a yani Türk Futbolunun dünyadaki en büyük markasina, dünyada taraftarlari olan, kadrosunda dünya yildizlarini barindiran en büyük kulübüne, kulübünüze bunlari yaparsaniz marka degeriniz kalir mi? Bir bakin tarihe, bir bakin Galatasaray’a ve bir de bakin digerlerine. Neyi konusuyoruz. Kisa ve öz, Galatasaray yoksa Türk Futbolunun marka degeri de yok” diye konustu.

Kaynak: İHA