Karaman'da Okul Sporlari Satranç Grup Müsabakalari Basladi

Karaman’da Gençlik ve Spor Il Müdürlügünün koordinesinde düzenlenen satranç grup müsabakalari açilis seremonisi ile basladi.

Gençlik ve Spor Bakanligi Okul Sporlari Daire Baskanligi 2022-2023 faaliyet programinda yer alan ve Karaman Gençlik ve Spor Il Müdürlügü koordinesinde düzenlenen Okul Sporlari Küçükler, Yildizlar ve Gençler Satranç Grup Müsabakalari Merkez Spor Salonu’nda basladi.

Seremoni ile baslayan grup müsabakalarina 11 ilden toplam 400 sporcu katilim sagladi. Müsabakalarda, ev sahibi Karaman’in yani sira Ankara, Gaziantep, Kilis, Konya, İçel, Nevsehir, Nigde, Aksaray, Adana ve Antalya illerinden gelen okul takimlari mücadele edecek. 5 gün boyunca sürecek grup müsabakalari sonunda derece elde eden sporcular Haziran ayi içerisinde Aydin’da düzenlenecek Türkiye birinciligi yarismalarina gitmeye hak kazanacak. Okul Sporlari Küçükler, Yildizlar ve Gençler Satranç Grup Müsabakalari 30 Nisan Pazar günü kizlar ve erkekler kategorilerinde yapilacak son gün yarismalarinin ardindan sona erecek.

Kaynak: İHA