Diyanet Isleri Baskani Erbas, Roman Vatandaslari Umreye Ugurladi

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, Kirklareli’nde Diyanet Isleri Baskanligi ve Romanlar Konfederasyonu ortakliginda düzenlenen ’Roman Vatandaslarin Umreye Ugurlanmasi ve Dualarla Bulusuyoruz’ programinda vatandaslarla bulustu.



Diyanet Isleri Baskanligi ve Romanlar Konfederasyonu ortakliginda düzenlenen ’Roman Vatandaslarin Umreye Ugurlanmasi ve Dualarla Bulusuyoruz’ programi çerçevesinde Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas Kirklareli’nin Lüleburgaz ilçesi Altiyol Meydani’nda vatandaslarla bir araya geldi. Mehter takimi ile karsilanan Erbas alanda bulunan vatandaslara seslendi. Erbas konusmasinda “Islam bütün insanliga gönderilen en büyük nimet. Bizim bu en büyük nimeti gençlerimize ulastirmamiz, çocuklarimiza ögretmemiz lazim. Insallah daha fazla gayret içerisinde olacagiz. 332 kardesimizi Diyanet Isleri Baskanligi olarak ücretsiz umreye gönderiyoruz elhamdülillah. Elimizden geldigi kadar. Önümüzdeki süreçte de gönderecegiz. Umrenin, haccin, hikmeti nedir? O mübarek mekanlarda, Peygamber Efendimizi daha yakindan tanimak, onun bastigi yollara, onun biraktigi izlere ayak basabilmek. Mekke’de, Medine’de, Arafat’ta, Müzdelife’de, Mina’da Ravza-i Mutahhara’da, Peygamber Efendimizin yasadigi o tertemiz Mescidi Nebevi’yi görmek” dedi.



6 Subat’ta yasanan depremde 100’ün üzerinde ülkenden arama kurtarma ekibinin Türkiye’ye yardima geldigine deginen Erbas, “Yasadigimiz 6 Subat’taki depremlerden sonra katki sunmayan insan neredeyse kalmadi. Allah’a çok sükür böyle bir millete sahibiz. Ne kadar sükretsek azdir. Sali günü Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde Cumhurbaskanimiz, afetlerde arama kurtarma çalismasi yapan yurt içinden ve yurt disindan insanlara üstün devlet fedakarlik madalyasi verdi. 100’ün üzerinde ülkeden arama-kurtarma çalismalarina katilan kardeslerimiz, oradaki insanlar ödül aldilar, madalya aldilar. Ülkemizden binlerce insan afetlerde, o enkazin altinda açtigi tünellerden, ’enkaz yikilir mi? yikilmaz mi?’ diye hiç düsünmeden girdiler, yüz binin üzerinde kardesimizi enkazin altindan kurtardilar. Bu bizim insanimiza ait çok önemli bir haslettir, bir vasiftir. O yüzden iste bizim ülkemizde çektigimiz, yasadigimiz bir sikintiya, hemen yurt içinden ve yurt disindan çok önemli yardimlarin gelmesi neyi gösteriyor? Mazlumlara bizi asirlardan beri el uzatisimizin semerelerini aliyoruz biz. Ne ekersen biçersin. Biz hep dua aldik, çok dua aldik. Mazlumlarin duasini aldik. Allah o dualari kabul etti. Baska bir ülkenin basina gelseydi, bu kadar kisa zamanda bu afeti su getirdigimiz asamaya getiremezlerdi. Bu bizim milletimizin aldigi dualarla birligiyle beraberligiyle ulastigimiz bir neticedir elhamdülillah” seklinde konustu.

Erbas depremde hayatini kaybeden 50 bin 500 vatandas için Ramazan ayinda 50 bin 500 hatim okunduklarini söyledi.

Konusmalarinda arindan Erbas, ilçe müftüleri ve sivil toplum örgütü temsilcileriyle düzenlenen toplantiya katildi.

Kaynak: İHA