Besiktas Açiklamasi 'Ali Sansalan'in Yerine Derbiyi Baska Bir Hakemin Yönetmesinde Sakinca Görmüyoruz'

Besiktas Kulübü, ’Türk futboluna pusu kültürünü getirenlere geçit yok’ basligiyla yayimladigi açiklamada, Galatasaray maçinin hakemi Ali Sansalan’in spekülasyonlardan olumsuz etkilenmis bir halde sahaya çikacagi düsüncesinde olduklarini ve bu nedenle de Sansalan’in yerine derbiyi baska bir hakemin yönetmesinde sakinca görmediklerini belirtti.

Siyah-beyazlilarin sitesinden paylasilan mesajda, "Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasindaki rakibimiz Galatasaray’in, medyadaki kalemsörlerinin ve sosyal medyadaki trollerinin aldiklari talimat sonrasi planli olarak ayni anda baslattiklari algi operasyonunda dozu her geçen gün artirdiklarini dikkatle takip etmekteyiz.

Baskanimiz Ahmet Nur Çebi’nin derbiye Ali Sansalan’in atanmasini istedigi seklinde asli astari olmayan bir iddiayi ortaya atmak suretiyle kirli kumpasin fitilini atesleyenler, bu kez yapay zeka marifetiyle müsabakanin hakemi ilan edilen Ali Sansalan’i baski altina almaya çalisarak sahneledikleri kirli oyunda ikinci perdeyi açmislardir.

Hakem Ali Sansalan’in basta Galatasaray cenahi olmak üzere son olarak onlara eklemlenen Fenerbahçe cephesinden günlerdir kendisi hakkinda yapilan spekülasyonlardan olumsuz etkilenmis bir halde sahaya çikacagi düsüncesindeyiz. Bu düsünceden hareketle, adil bir yönetim tarzi ile bilinen Ali Sansalan’in zirve mücadelesinde büyük önem tasiyan maçta adaleti saglikli tesis edebilecek akilla bir yönetim sergileyip sergileyemeyecegi konusunda endise duymaktayiz.

Besiktas JK olarak; sistematik sekilde yipratilan ve baski altina alinmak istenen hakem Ali Sansalan’in yerine derbiyi baska bir hakemin yönetmesinde bir sakinca görmüyoruz ve buna muhalefet etmeyecegimizi beyan ederiz. Kalemsörleri ve trolleri araciligiyla Sansalan’i istemedigini belli eden rakibimizin de bu çagrimizi olumlu bularak destekleyecegini düsünmekteyiz.

Türk futboluna pusu kültürünü getirenlere, kabak tadi veren senaryolarla haksiz kazanç elde etmeye çalisanlara, son olarak sezon boyunca dillerinden düsürmedikleri ’Ligi bitirtmeyiz’ algisini yayanlara asla geçit vermeyecegiz.

Yeri gelmisken belirtmek isteriz ki ligi bitirtmeyeceklerini söyleyenler istediklerini elde edince kapali kapilar ardina saklanma yolunu seçmislerdir. Bu yöntem bize hiç de yabanci gelmemektedir. Bu tavra rakibimizin geçmis yönetimlerinde de geçmis teknik direktörlerinde de defalarca sahit olduk. ’Lig sonunda her seyi açiklayacagiz’ diyenler sampiyon olduktan sonra adeta ortadan kayboldular. Karsimizdaki rakip ayni, yöntem ayni. Simdi de ’Belgeleri açiklariz’ tehditleri savuruyorlar.

Manipülasyonu birakin, buyrun açiklayin. Ama is isten geçmeden açiklayin" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA