Azerbaycan Cumhurbaskani Aliyev, Ermenistan'da Madalya Kazanan Türk Haltercileri Kabul Etti

Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, Ermenistan’da düzenlenen Avrupa Halter Sampiyonasi’nda madalya kazanan Türk halterciler Cansu Bektas, Gamze Altun, Nuray Güngör ve Yusuf Fehmi Genç’i kabul etti.

Ermenistan’da düzenlenen Avrupa Halter Sampiyonasi’nda Türkiye’yi temsil eden halterciler Cansu Bektas, Gamze Altun, Nuray Güngör ve Yusuf Fehmi Genç, Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev’in daveti üzerine baskent Bakü’ye geldi. Cumhurbaskani Aliyev, Türk haltercilere Terakki Madalyasi takdim etti. Cumhurbaskani Aliyev tarafindan kabul edilen milli halterciler, Azerbaycan’da çok güzel karsilandiklarini ve burada olmaktan çok mutlu olduklarini söyledi.



“Çok mutlu olduk”

Azerbaycan’da çok güzel karsiladiklarini belirten halterci Cansu Bektas, “Bütün takim arkadaslarimla beraber çok mutlu olduk. Ayrica Istiklal Marsi okundugu içinde çok mutlu oldum. Buraya gelip bizi çok güzel karsiladilar. Benim bu çok hosuma gitti. Gittigimizde Ilham Aliyev ve esi Mihriban Aliyeva’ya çok tesekkür ederim bize madalya takdim ettiler. Verdikleri hediyelerden dolayi da çok tesekkür ederim. Bütün Azerbaycan halkini selamliyorum. Herkese çok tesekkürler” dedi.



“Cumhurbaskani ve esi bizi çok iyi agirladi”

Bakü’de karsilanmaktan dolayi çok mutlu olduklarini ifade eden milli sporcu Gamze Altun ise, "Her sey için çok tesekkür ederiz. Cumhurbaskani ve esi bizi çok iyi agirladilar. Bize rozet taktilar. Bunun için çok tesekkür ederiz. Her sey çok güzeldi. Insallah daha iyi derecelerle, daha fazla gururlarla herkesi daha çok mutlu ederiz. Çok tesekkür ederiz” diye konustu.

Azerbaycan’da hiçbir yabancilik çekmediklerini vurgulayan Nuray Güngör, "Sanki biz onlarin, Azerbaycan halkinin içindenmisiz gibi oldu. Bizi Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev ve esi Mihriban Aliyeva davet etti. Bize bir tane madalya takdim ettiler. Bunun için onlara çok tesekkür ederim” açiklamasinda bulundu.

“Azerbaycan bayragina saldirida bulunulmasi hepimizi derinden üzüntüye bogdu”

Ermenistan’da yapilan 2023 Avrupa Sampiyonasi’na her ülkenin olimpiyat kotasi almak için hazirliklarini yaparak katildigini kaydeden Türkiye Halter Federasyonu Baskani Talat Ünlü, "Türk Milli Takimi da kendi ülkemiz için hazirligini yapti. Azerbaycanli kardeslerimiz de kendi ülkelerinde hizlica kendi hazirliklarini yapip oraya yarismaya geldi. Niye? Çünkü olimpiyat kotasi alip ülkelerini, bayraklarini, milletlerini en iyi sekilde temsil etmek amaciyla geldiler. Ama orada bunu ben bütün samimiyetimle söylüyorum. Çok güzel bir organizasyon yapilmis olmasina ragmen Basbakan Pasinyan’in da bulundugu açilis töreninde Azerbaycan bayragina bir tane densizin gelip saldirida bulunmasi hepimizi derinden üzüntüye bogdu” diye konustu.



“Içimiz burkuldu”

Olayin yasandigi aksam Azerbaycanli kafilenin Ermenistan’dan ayrilmaya karar verdigini hatirlatan Ünlü, “Tabi kendilerince onlar son derece hakliydilar. Onlarin alinmasina bir sonuca üzüldük. Onlari biz kendimiz ugurladik. Ugurlarken içimiz burkuldu. Burada da tabii sporcularimiz biraz daha hirslanarak bunu müsabakalara yansitti. Derecelerini en iyi sekilde yaptilar. Iste Cansu Bektas ile gelen altin madalyalarimizin Azerbaycan’a hediye edilmesi, bunun akabinde de Sayin Cumhurbaskani ve esinin bizi buraya davet etmesi söz konusu oldu. Son derece güzel bir sekilde karsilandik. Gerçekten bir milli takim sporcusuna verilebilecek en güzel degeri, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Azerbaycan Devleti en iyi sekilde göstermis oldu. Burada su bir kez daha ortaya çikti ki Azerbaycan ve Türkiye’nin kardesligi perçinlesti. Sonucuna da baktiginiz zaman zaten Sayin Recep Tayyip Erdogan ve Ilham Aliyev her zaman sunu söylüyor, abi kardes gibi, her zaman, her yerde iki devlet, bir milletiz. Biz her zaman el ele verdigimizde hep birlikte iri, diri, güçlü bir Türk milleti oldugumuzu tüm dünyaya göstermis olduk” ifadelerini kullandi.

Aliyev Türk haltercileri Azerbaycan’a davet etmisti

Ermenistan’in baskenti Erivan’dan yapilan Avrupa Halter Sampiyonasi’nin açilis töreninde, ülke bayraklarinin sahneye götürüldügü sirada bir kisi, Azerbaycan bayragini, tasiyan kizin elinden alarak yakmisti. Bu durum üzerine Azerbaycan sporcularini yarismadan geri çekmisti. Sampiyonada madalya kazanan Türk sporcular ise madalyalarini Azerbaycan’a armagan ettiklerini açiklamisti. Türk haltercileri kutlayan Cumhurbaskani Aliyev, sporculari Azerbaycan davet etmisti.

Sporcular 30 Nisan’a kadar Bakü’de çok sayida etkinlige katilacak ve sehrin önemli mekanlarini ziyaret edecek.

Kaynak: İHA