Tokat Belediye Plevnespor'un Sampiyonlugu Coskuyla Kutlandi

3. lige yükselen Tokat Belediye Plevnespor’un sampiyonlugu coskuyla kutlandi.

Iki sezon üst üste sampiyon olarak amatör ligden profesyonel lige yükselen Tokat Belediye Plevnespor kutlamalari yapildi. Kanal Tokat’ta etkinlik alaninda gerçeklestirilen sampiyonluk kutlamasina futbol takimi, takim yönetimi, sehir protokolü ve binlerce Tokatli katildi.

Havai fisek gösterileri ve konserlerin yapildigi programda Tokat Belediye Plevnespor’un sampiyonlugu doyasiya kutlandi. Futbolcularin taraftarlarin tezahüratlari arasinda tek tek sahneye çagrildigi kutlamalarda onlari sahnede Tokat Valisi Numan Hatipoglu ve Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu karsilayarak basarilarini tebrik etti. Kutlama sirasinda konusma yapan Tokat Belediye Baskani Eyüp Eroglu,

"Tokat bizim askimiz"

Tokat sehrine tutkuyla bagli olduklarini belirten Baskan Eroglu, “Tokat bizim askimiz, bizim sevdamiz, bizim heyecanimiz Tokat. Bu sehir bizim kalbimizde her zaman sevdasini heyecanini tasidigimiz, bize enerji veren sehrimiz. Tokat’imizin birçok degeri vardir. Hemen su anda yanimizda bulunan Hidirlik Köprümüzle, tarihi Sulusokak ile, saat kulemiz, kebabimiz ile, daha birçok degerimizin adini Tokat ile müsemma edebiliriz. Bunlar Tokat’in degerleridir. Tokatspor da Tokat’in degerlerinden bir tanesidir. 1963 yilinda kurulan ve hepimizin gönlünde olan Tokatspor’umuz ve simdiki ismiyle Tokat Belediye Plevnespor’umuz bizim ve sehrimizin önemli degerlerinden bir tanesidir ”dedi.

"vefakar taraftarlarimiza bir söz verdik"

Tokatspor camiasi için üzüntülü günlerin geride kaldigini belirten Belediye Baskani Eyüp Eroglu “Bir söz vardir ya ‘Yigit düstügü yerden kalkar’. Iste biz de bundan iki yil önce yigit düstügü yerden kalkacak dedik. Sehrimize, size, vefakar taraftarlarimiza bir söz verdik. Geçtigimiz yil amatör ligde Tokat Belediye Plevnespor takimini kurduk. Sunu söyledik : ‘Biz bu ligde misafiriz, sampiyon olacagiz, Bal ligine çikacagiz’ dedik. Geçtigimiz yil bu takim bize sampiyonluk kazandirdi. Annesinin helal ak sütü gibi Bal Ligine çikti ”seklinde konusu.

" O bize güvendi, biz ona güvendik"

Takimin teknik direktörü Semih Tokatli hakkinda övgü dolu sözler belirten Baskan Eroglu “Bu sezon Semih hocamiz ile birlikte bir takim kurduk. Bu sehrin yabancisi degildi. 2005’te bu takimi sampiyon yapmisti. Sonrasinda baska bir takima gitmis, hikayesi yarim kalmisti. Hocamla görüsmemizde ‘Hocam belki Tokatli degilsin ama soyadin Tokatli. Sen bu takimi sampiyon yaptin, haydi gel yine birlikte bu takimi sampiyon yapalim’ dedik. Ve o Süper Ligden Alanyaspor’dan Tokat’a geldi. O bize güvendi, biz ona güvendik. Birlikte, buradaki kulüp yöneticilerimizle beraber olmak üzere bir söz verdik. Ben orada hocama sunu söyledim: ‘Benim için önemli olan birkaç husus var. Hocam bize öyle bir takim kur ki; ahlakiyla, zekasiyla, insanligiyla, sporculuguyla öyle bir örnek olsun ki, Tokat’imiza öyle yakissin. Bu hususlarla insallah hep birlikte basaralim. Simdi bu sözlerin ne kadar dogru oldugunu görüyorsunuz. Burada 27 tane pirlanta gibi sporcumuz var. Böyle basardik. Hepsiyle gurur duyuyoruz. Bu sampiyonluk Tokat halkina bu ekibin bir armaganidir. Malzemecisinden asçisina, teknik heyetinden, saglikçisindan, futbolcusundan taraftarina herkesin çok büyük emegi var, tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA