Antalyaspor Kulübü'nde Tüzük Degisikligi

Antalyaspor Olaganüstü Genel Kurulu’nda kulüp adi Antalyaspor Kulübü olarak degistirilmesine karar verildi. Genel kurula projelerle ilgili konusma yapan Antalyaspor Kulübü Baskani Av. Aziz Çetin, yapilan çalismalarin sampiyonluk kadar degerli oldugunu söyledi.

Antalyaspor Kulübü Dernegi Olaganüstü Genel Kurulu gerçeklestirildi.

Tüzük degisikligini içeren genel kurul, Yesilbayir Atilla Vehbi Konuk Tesisleri’nde yapildi. Genel Kurulda divan kurulu, Kamile Yildirim Gülgün baskanliginda, Caner Canitez ve Orçun Çelik baskan vekilliginde, Ali Topuz ve Murat Simsek katipliginde olusturuldu. Tüzügün revize edilmesi gerektigi için yapilan genel kurulun ardindan kulübün ismi bundan böyle Antalyaspor Kulübü dernegi degil, Antalyaspor Kulübü olarak anilmaya baslanacak.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan genel kurul tutanaklarinin imzalanmasi için divan heyetine yetki verildi ve tüzük degisikligi oylamaya sunuldu. Degisiklik oy birligi ile kabul edildi. 26 Nisan 2022 tarihinde yürürlüge giren 7405 sayili Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonlari Kanunu geregince Antalyaspor Kulübü Dernegi’nin sicil kayitlari ve islemleri Il Sivil Toplumla Iliskiler Müdürlügü’nden Gençlik ve Spor Bakanligi’na intikal ettirildiginden ve belirtilen yasa geregi 1 yil içerisinde intibakin yapilmasi, tüzügün revize edilmesi gerektigi için yapilan genel kurulun ardindan kulübün ismi bundan böyle Antalyaspor Kulübü dernegi degil, Antalyaspor Kulübü olarak anilmaya baslanacak.

Dilek ve temenniler bölümünde ilk konusmayi eski yönetim kurulu üyelerinden Mehmet Yaman yapti ve yasanin olumsuz yönlerinden bahsetti. Son olarak Antalyaspor Kulübü Baskani Av. Aziz Çetin kürsüye geldi. Çetin, çocukluk hayali olan Antalyaspor Kulübü Dernegi baskanligini Dünya Antalyasporlular Günü olan 7 Temmuz 2022 tarihinde devraldigini hatirlatti. Ilk günden son güne kadar tutkuyla, hirsla ve büyük bir özveri ile çalistigini belirten Çetin, “A.S’deki görevden ayrilisimin altinda yatan sebep özellikle pusuda bekleyenler için muamma olarak kaldi. Bazilari gibi koltuga yapisip kalmayiz. Bu bizim karakterimizde yok. Kulübümün menfaatleri neyi gerektiriyorsa öyle yaptim, yapmaya da devam edecegim. Istifa sebebimi tek bir cümle ile özetlemek isterim; Ayriliklar da sevdaya dahil” dedi.



"Tarihi basarilar elde ettik"

Antalyaspor A.S. baskanligi döneminde yaptiklarini anlatan Çetin, “Yaptiklarimizin önemli bir kismini Antalyaspor’umuzun tarihini okuyan gelecek nesiller bilecek. Nuri Sahin’i futbolculuktan teknik adamliga getirmenin çilginlik olarak degerlendirildigi ortamda bunu yaptik ve basarili olduk. Iste o tarih kitaplari hem bunu, hem de bu kararin ardindan gelen unutulmaz yenilmezlik serisini altin harflerle yazacak” diye konustu.

Dogukan Sinik’i kulüp tarihinin rekor bedeliyle sattiklarini, transferde ülke gündemine oturacak Haji Wright’in da yolda oldugunu belirten Baskan Çetin, “Biz geldigimizde 11 milyon euro olan borcumuzu futbol ekonomisindeki bütün olumsuzluklara ragmen 9 buçuk milyon euro’ya düsürdük. Bu yilin sonunda da mevcut yönetimin özverisi ile borcun daha da düsecegine inancimiz tamdir” ifadelerini kullandi.

"Projeler bitme asamasinda"

Antalyaspor’un basini hep dik tuttuklarini, kimseye ezdirmediklerini, kimsenin oyuncagi yapmadiklarini ve hele figüran hiç olmadiklarini belirten Baskan Aziz Çetin, “Projelerimizi hazirladik, yola çiktik. Bakanliklarla, kurumlar arasinda mekik dokuduk. Sabit gelir kaynagi saglayacak GES projesi ve turizm yatirimlari gibi birçok projelerimiz imza asamasinda. Bazi projelerimizi ise maalesef açiklayamiyoruz ve mümkün oldugunca gizli tutmaya çalisiyoruz. Neden biliyor musunuz? Çok acidir ki projelerimize el konulabilir, çalinabilir ya da engellenebilir endisesi tasiyoruz. Çünkü biz rakiplerimizle mücadele ettigimiz kadar Antalyaspor düsmanlari ile de mücadele ediyoruz” dedi.



"Armamiz her eve girdi"

Yapilan projeleri siralayan Baskan Çetin sunlari söyledi: “Ögrencilerimize üzerlerinde armamizin bulundugu kalem setleri dagittik, her ilçedeki her eve girdik. Gençlerimiz için 2 kütüphane yaptirdik. Antalyaspor Dijital Kütüphane uygulamasini kurduk, dijital olarak da evlatlarimiza ulastik. Antalyaspor resmi dergimizi ilçe ve köy okullarimiza gönderdik. Taraftarimizin sesine kulak verdik, aktif olmayan Antalyaspor Youtube kanalini, Antalyaspor TV olarak degistirdik, birbirinden farkli içeriklerle hem dijital medya araciligi ile taraftarimiza ulastik, hem de diger kulüpler arasindaki farkimizi ortaya koyduk. Bunlari neden yaptik biliyor musunuz? Antalyaspor düsmanlari azalsin, sehrinin takimina sahip çikan yeni nesiller gelsin diye. Çünkü bu çalismalar bizim için sampiyonluk kadar, hatta daha da degerli.”

"Avrupa Birligi’nde örnek proje"

Baskan Danismani Ferda Ramanli öncülügünde, Ispanya’nin ilk Pro-Lisansli Türk teknik direktörü olan Erdem Erdal’i basina getirdikleri Uluslararasi Iliskiler ve Stratejik Planlama birimi olusturduklarini anlatan Çetin, “Güney Amerika’dan Asya’ya Avrupa’dan Afrika’ya kadar bir çok kitada partner kulüplerimiz var. Johann Cruyff Enstitüsü, Antalya Bilim Üniversitesi ve Yakin Dogu Üniversitesi ile protokoller imzalandi, seminerler düzenlendi.

Avrupa Birligi’ne antrenörlerimizin egitimi ile ilgili proje sunuldu ve 536 proje arasinda birinci seçildi. Balkanlardaki 4 futbol takimi ve 3 üniversite ile bu proje hayata geçirildi. Kulübümüzdeki tüm branstaki sporcularin gelisimlerini takip eden bir sistem kurduk ve veri tabani olusturduk. U13 ve U14 takimlarimizi Dubai ve Madrid’de uluslararasi turnuvalari gönderdik” diye konustu.



"Uluslararasi anlasmalar yapildi"

Baskan Çetin konusmasini söyle sürdürdü: “Degerli Antalyasporlular camiamizin temel sorununu sizlere çok kisa sekilde anlatmak isterim. Örnegin 500 milyon borcumuzun oldugunu kim biliyor dersem hemen hemen hepiniz el kaldirabilirsiniz. Peki ya Güney Afrika’da Cape Town Antalyaspor adinda bir kulübümüzün oldugunu, Atletico Madrid ile anlasma yaptigimizi, Iran’da Antalyaspor futbol okulu oldugunu, Belçika’da, Fildisi’nde, Arjantin’de, Özbekistan’da bize yeni yetenekler kazandiracak çalismalar yaptigimizi, anlasmalarimizi tamamladigimizi kim biliyor dersek, sanirim kalkan eller bir elin parmaklarini geçmez. Antalyaspor’umuzun bünyesinde dünya sampiyonu sporcularimiz bulundugunu, olimpiyatlara hazirlanan sporcularimiz oldugunu bilen var mi peki? Çok aci ama söylemek zorundayim; kaostan beslenen, iyi seyleri görmeyen bir camiamiz var.”

"Baskan Sabri Gülen’in yanindayiz"

Antalyaspor baskanliginin atesten bir gömlek oldugunu, Sabri Gülel baskanligindaki yeni yönetimin de isinin son derece zor oldugunu belirten Çetin, “Sabri Gülel’in yaninda olmaya ve destek vermeye devam edecegiz. Biz ise Antalyaspor Kulübü olarak projelerimize hiz kazandiracagiz. Bizden önce 10 olan aktif amatör brans sayisini atletizm, buz hokeyi, güres, kick boks ve tekvandoyu ekleyerek 15’e çikardik. Su an için okçuluk bransinin açilmasi için de son asamadayiz. Amatör brans sayisi 16’ya çikiyor. Planlarimiz arasinda, daha önce kapatilan basketbol subesi de var. Federasyon ve sporculara olan borçlarin büyük kismi ödendi. Sehrimizi, özlem duydugu basketbola kavusturmaya da az kaldi. 1840 olan sporcu sayimiz bugün itibari ile 3 bin sporcu civarindadir. Bizden önce dernekten, dolayli olarak yapilan ödeme toplami 6 milyon 489 bin 505 TL iken bugün itibariyla dolayli olarak yapilan ödeme 29 milyon 950 bin TL ve 41 bin Euro’dur” diye konustu.



"9 ayda 14 milyon lira aktarildi"

“Geçen dönemde Antalyaspor Kulübü Dernegi tarafindan dogrudan Antalyaspor A.S.’ye 1 milyon 224 bin TL aktarilmisken, göreve geldigimiz 7 Temmuz 2022 tarihinden 20 Nisan 2023 tarihine kadar geçen 9 aylik süreçte 14 milyon 145 bin TL dogrudan aktarim yapilmistir. Bu süreç içerisinde yaklasik 4 aylik hafriyat gelirinin olmadigini da hatirlatmak isterim” ifadelerini kullanan Çetin, “Amatör branslarin basarisini artirmak, modern sartlarda spor yapmalarinin önünü açmak için yogun bir çalisma içinde olduk. Sporcularimizin kaldiklari odalar tamamen degistirildi, çalisma ofislerinin konforlari artirildi. Binamiz tamamen yenilendi, jimnastik için yeni bir alan olusturuldu. Atilla Vehbi Konuk Tesislerimizdeki neredeyse atil duruma düsen spor salonu bastan yapildi, voleybol bransimizin hizmetine sunuldu. Türkiye’nin en iyi voleybol antrenman salonu haline getirildi.

Voleybolda da kisa zamanda güzel bir sürprizi sizlerle paylasacagiz. HDI FIBA Emeklilik ile anlasma yaptik. Taraftarlarimiza özel olarak Türkiye’de ilk sayilacak bir projeye imza attik. Buradan da kulübümüze ciddi bir gelir kaynagi olacaktir. Ülkemizin 6 Subat’ta yasadigi deprem felaketine camia olarak en hizli refleksi biz verdik. Tesislerimizi depremzedelere açtik. 180 depremzedeyi 2 buçuk ay boyunca tesislerimizde agirladik. 5 bine yakin depremzedeyi sehrimize, güvenli ortama tasidik. 100’den fazla otobüs, kamyon ve TIR dolusu yardim malzemesini bölgeye gönderdik” seklinde konustu.



"En büyük Antalyaspor"

Çetin konusmasini su sözlerle tamamladi: “Antalya’nin evlatlari olarak görevde bulundugumuz süre boyunca, yönetim kurulundaki arkadaslarimizla birlikte Antalyaspor’un sportif ve mali basarisi için hiç durmadan çalistik. Çalismaya da devam edecegiz. Hayalimizdeki Antalyaspor’u ortaya çikarmak için bundan böyle Antalyaspor Kulübü Baskani olarak gücümün yettigince hirsla, sevkle, azimle ve büyük gururla hizmetimi sürdürecegim” diyen Çetin, “Armaya olan askimin katlanarak büyüyecegine kimsenin süphesi olmasin. En büyük Antalyaspor."

Kaynak: İHA