Yenimahalle Play-Off'a Izmir Galibiyeti Ile Basladi

Hentbol Kadinlar Süper Ligi 2022-2023 sezonunu 13 puanla altinci sirada tamamlayarak play-off müsabakalarinda mücadele etmeye hak kazanan Yenimahalle Belediyesi SK, Kadinlar Süper Ligi play-off 1. turda Izmir Büyüksehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü karsilasmasindan 28-27 galip ayrildi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi’nde oynanan ve kiran kirana mücadeleye sahne olan maça Yenimahalle; Funda, Reyhan, Betül, Gülcan, Merve, Hatice ve kalede Selen yedisi ile çikti. Ilk dakikadan itibaren iki takimin da karsilikli ataklari ve hirsli oyunu ile baslayan maçin ilk devresinde etkili savunma oyununu sahaya yansitan Yenimahalleli sporcular, soyunma odasina 17-15 önde girdi.

Rövans öncesi avantaj yakaladi

Ikinci yariya da hizli baslayan Yenimahalle, rakibinin attigi gollere, pes pese kurdugu hizli ataklari golle sonuçlandirarak yanit verdi. Funda ve Reyhan’in ikinci yarida yildizlasmasi ile maçta üstünlügünü koruyan Yenimahalle, maçi 28-27 galip tamamlayarak play-off müsabakalarina avantajli basladi.

Yenimahalle Belediyesi’ne galibiyeti getiren goller; Funda (8), Reyhan (6), Merve ve Elif (5), Gülcan’dan (4) geldi.

Ilk maçta aldigi galibiyetle büyük avantaj saglayan Yenimahalle Belediyesi SK, rövans karsilasmasini 27 Nisan Persembe günü Izmir Celal Atik Spor Salonu’nda oynayacak. Seride iki galibiyete ulasan takim, yari finale yükselecek.

Kaynak: İHA