Spor Kulüpleri Patent Kurnazligina Tepki Gösterdi

Kardemir Karabükspor Kulübü Yönetim Kurulu Baskani Mehmet Yüksel’in Karabük’te yer alan üç spor kulübünün patentini almasi dördüncü kulübün de almak üzere olmasi üzerine Karabük’te spor kulüpleri baskanlari ortak basin açiklamasi yapti.

Metin Türker Tesisleri’nde Karabük Idman Yurdu’nun ev sahipliginde düzenlenen ortak basin açiklamasinda patent kurnazligi yaptigi gerekçesi ile Mehmet Yüksel kinanirken Türk Patent sistemine de elestiri yapildi. Karabük Idman Yurdu As Baskani Recep Aydin, Kardemir Karabükspor Kulüp Baskani Mehmet Yüksel ile mahkemelik olduklarini belirterek, “Geçen sene Karabük 1. Amatör Ligi’nde sampiyon olup Bölgesel Amatör Lig’e (BAL) çiktiktan sonra Karabük Idman Yurdu olarak ismimizi degistirmistik. Degistirmemizin ardindan Türk Patent kurumuna marka ve tescil için basvuru yaptik. Çünkü sehrimizi BAL Ligi’nde temsil edecegiz. Hedefimiz öncelikli olarak Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) 3.Lig’e yükselmekti ve sonrasinda ne yapilmasi gerekiyorsa yapmak niyetindeydik. Basvuru yaptigimizda gördük ki bizden önce ayni gün 9 Mayis 2022 tarihinde bir arkadasimiz daha patent basvurusu yapmis. Biz zannediyoruz ki bu sadece bizim basimiza geldi. Biz yapmamiz gerekeni yaparak itirazimizi yaptik. Bu isler Fikri Sinai Haklar Mahkemesi’nde görülüyormus. Avukatimizla görüsmemizi yapmamizin ardindan kendisi ile suan mahkemeligiz” dedi.

Aydin, bu spor kulüplerinin patenti alan kisinin Mehmet Yüksel oldugunu ögrenince sasirdiklarini dile getirerek, “Kim bu arkadasimiz diye sorarsaniz, Kardemir Karabükspor’un bu hallere düsmesinde kulüp baskanligi yapan Mehmet Yüksel. Kulüp baskanimiz Adem Aydim’in Ramazan Bayrami’nin ikinci günü Karabük’teki kulüp baskanlari ile görüsmesinden ortaya çikan sonuçta Eflanispor, Karabük 1937 Spor Kulübü ve Safranboluspor’un patentini alan kisinin Mehmet Yüksel oldugu ortaya çikiyor. Tabii ki sasirdik. Güler misin aglar misin? Seytanin aklina gelmeyecek bir plan” açiklamasini yapti.

Karabük Amatör Spor Kulüpleri (ASKF) Baskani Ihsan Çevik, destek vurgusu yaparak, “Ben ASKF Baskani olarak arkadaslarimin, kulüplerin her zaman maddi ve manevi olarak arkasindayim. Her zaman en büyük destekçisi oldugumu bildiriyorum” seklinde konustu.

Eflanispor Kulüp Baskani Irfan Topçu, patent kurumlarinin da suçlu oldugunu vurgulayarak “Bu olayin gerçeklesmesinde patent kurumunun da en az Mehmet Yüksel kadar suçlu oldugunu düsünüyorum. Çünkü Mehmet Yüksel patent aldigi hiçbir takiminin üyesi dahi degildir. Üye bile olmadigin bir yerin kurulus tarihiyle logosuyla basvurup imtiyaz hakkini aliyorsun. Yüksel’e Eflanispor’un verecek bir kurusu bile yoktur” açiklamasini yapti.

Safranboluspor Kulüp Baskani Serdar Aydin, Karabük’te futbola verilen emegi yedirmeyeceklerini belirterek, “Bu bir uyaniklik degil bir emek hirsizligidir. Biz kulüp baskanlari olarak buradayiz. Bugün bize yapilan yarin diger kulüplerimize yapilacaktir. Böyle insanlara bu emegimizi, bu basarimizi yedirmeyecegiz. Herkes haddini bilecek. Bu tarz basit oyunlarla bizi yipratamayacaklar. Gerekli islemleri yapacagiz” dedi.

Toplantiya Karabük Idman Yurdu, Eflanispor, Safranboluspor, 5000 Evler Spor Kulübü, Aydinlikevler Gençlik ve Spor Kulübü yöneticileri de katildi.

Karabük Idman Yurdu As Baskani Recep Aydin katilan herkese tesekkür ederek tüm kulüplere basarilar diledi.

Kaynak: İHA