Sakaryaspor-Boluspor Maçinin Ardindan

Spor Toto 1. Lig’in 34. haftasinda Sakaryaspor, konuk ettigi Boluspor ile 1-1 berabere kaldi. Maçin ardindan iki takim teknik direktörü düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulundu.

Spor Toto 1. Lig’in 34. haftasinda Sakaryaspor, sahasinda karsilastigi Boluspor ile 1-1 berabere kaldi. Karsilasmanin ardindan basin toplantisinda konusan Boluspor teknik sorumlusu Ahmet Görkem Görk, “Çok önemli bir deplasmana geldik. Gelmeden tabii ki bir belli bir müddet çalismamiz gerekiyordu. Çünkü rakip daha çok isteyecekti. Kendi taraftari kullanacakti çok büyük bir camia. Öncelikle iki takimi da tabii tebrik ederiz. Bizim yapmak istediklerimiz suydu; rakibin bize baskisi ve biz bu baskiyi nasil kirariz? Rakip bize hücum yaparken artik savunma degil ikinci hamle olarak biz nasil hücum yaparizi çalismak istedik. Geçis oyunuyla ikinci bölge ciddi savunmayla, özellikle dirençli, iki kuvvetli orta sahayla oynamaya çalistik. 14 numarali Nalepa’ya baski yapmak ve dikine fazla oynatmamak adina bir seyler yapmaya çalistik. Özellikle Ümit’in uzun vurmasiyla alakali çalismalar yaptik, sürekli çalistik. Oyuna topu sokmak yerine uzun vursun bizim için hizli dönen toplarla ikinci dönem toplari alabilecegimizi sahipsiz toplari alabilecegimizi biliyorduk bunlari ilk yari gerçeklestirdik. Ikinci yari geçis daha fazla olmaya basladi.

Özellikle ilk 15 dakika içerisinde iki tane netimiz bunlari iyi vurabilsek daha sonra maçin sonuna dogru da üç dört tane net oldu. Iki büyük camianin güzel bir mücadelesiydi. Umarim iki takim da istedigi neyse alir” dedi.



“Üç tane maçimiz var, bakalim hangi pozisyonda ligi bitirecegiz ben de merak ediyorum”

Maçin ardindan açiklamalarda bulunan Sakaryaspor Teknik Direktörü Taner Taskin, “Iki haftadan beri kazanamiyorduk. Deplasman maglubiyetleri aldik doksan artilarda yedigimiz gollerle genelde maçlarin net ikinci yarida iyi oynadik. Bugün de aslinda maça iyi basladik. Golü yiyene kadar gayet iyiydi ataklarimiz vardi sagdan ve soldan özellikle sag taraftan çok iyi ataklar yaptigimizi söyleyebilirim. Fakat maalesef iki haftadan beri bireysel hatalardan dolayi goller yiyoruz. Bu da bizi sikintiya sokuyor. Ikinci yari oyuncularin maçi çevirmek için ellerinden gelen her seyi ortaya koydular. Ikinci yari takimimiz gerçekten çok istekli, arzulu oynadi ama maalesef galibiyet almakta muvaffak olamadik. Ama bu bir puanla ben kiymetli olacagini düsünüyorum çünkü alttan gelen takimlar var herkes play-off’un içine girmek istiyor. Bugün rakibimiz adina da son sansti diyebilirim. Rakibimizin çünkü bizden bir maç fazlaligi olacakti ve bizi yenip mutlaka içinde yer bulmak isteyeceklerdi. Onlar da olaganüstü mücadele ettiler. Belki de 10 kisiyle etten duvar kurdular diyebilirim. Hatta üç tane de aslinda iyi bir oyun plani yapmislar üç tane de hizli oyuncularini önde birakmislar ve kontra ataklarla da bizi sikintiya soktuklarini söyleyebilirim. Dedigim gibi maçin basinda golü yediginiz dakikaya kadar oyun üstünlügümüz vardi. Fakat çok iyi defans yaptiklari için maalesef çok fazla pozisyon yönetemedik. Neticesinde bir puanla ayrildik, üzgünüz. Üç tane maçimiz var üç maçi da kazanmak için sahada olacagiz. Bakalim hangi pozisyonda ligi bitirecegiz ben de merak ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA