Rus Kadin Tenisçi Kortta Kadinlarin Ardindan Erkeklerin De Korkulu Rüyasi Oldu

Antalya’nin Konyaalti ilçesinde yasayan Rus uyruklu tenisçi Sabina Shaydullina, kategorisinde kadin rakip bulamayinca kortta erkeklerle mücadele veriyor. Son sampiyonada Shaydullina, finalde erkek rakibini yenerek kupanin sahibi oldu.

Rus uyruklu Sabina Shaydullina (27), annesiyle yaklasik 20 yildir gelip gittigi Antalya’da bir ev almaya karar verdi. 3 yil önce ev alan Shaydullina, Konyaalti ilçesinde yasamaya basladi.

Ayni zamanda ülkesinde 17 yildir profesyonel olarak tenis oynayan Shaydullina, bu sporunu Antalya’da da devam ettirmeye karar verdi. Sakatligindan dolayi tenise bir süre ara veren Shaydullina, birçok ülkede katildigi turnuvalarda madalya ve kupa kazandi. Antalya’da çalismalarina devam eden Rus tenisçi, kisa sürede eski formunu yakaladi ve katildigi turnuvalarda dereceler elde etti. Çok rahat sampiyon olan ve klasmaninda kadin rakip bulamayan Shaydullina, erkeklerle ayni kategoride yarismaya basladi.

Son olarak Konyaalti Belediyesinin Hayatpark’ta düzenledigini Egemenlik Kupasi’nda finale yükselen Shaydullina, master teklerde erkek rakibini yenerek kupanin sahibi oldu.

Shaydullina’yi vatandaslari da alkislarla destek verdi, maç sonunda tebrik etti.

"Erkeklerle zorlu maçlar oluyor"

Sabina Shaydullina, Türkiye’yi ve Antalya’yi çok sevdigini ev aldiklarini ve 3 yildir bu kentte yasadigini bildirdi.

Çocuklugundan beri sporla ilgilendigini ve 17 yildir tenisle ilgilendigini anlatan Shaydullina, yasadigi sakatligin ardindan uzun süre ara vermek zorunda kaldigini bildirdi.

Ülkesinde ve degisik ülkelerde katildigi turnuvalarda derecelerinin oldugunu bildiren Shaydullina, “Antalya’da da tenise devam ediyorum. Çok güzel bir iklimi ve havasi var. Master grubunda bayan kategorisi yok, ben de erkeklerle mücadele etmek zorunda kaliyorum. Kadin rakiplerim yok ama erkekler çok güçlü, maçlar kolay olmuyor. Bugünkü finaldeki rakibim çok güçlüydü, zorlu bir mücadele oldu. Ama sonuçta yendigim için mutluyum. Erkek rakiplerimle oymaya devam ediyorum, bunun yaninda kurslar veriyorum” dedi.

Kaynak: İHA