Jorge Jesus Açiklamasi 'Kimse Böyle Bir Sonuç Beklemiyordu'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, 3-3 berabere kaldiklari Istanbulspor maçi ile ilgili, “Maçtan önce kimse böyle bir sonuç beklemiyordu. Bugünkü beraberlikle her sey ayni kaldi. Fark da 6 puan olarak kaldi” dedi. Jesus, takim içindeki negatif her seyden teknik direktörün sorumlu oldugunu söyledi.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasinda sahasinda karsilastigi Istanbulspor ile 3-3 berabere kaldi. Maçin ardindan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Jesus beklemedikleri bir beraberlik aldiklarini ifade ederek, “Istedigimiz sonuç bu degildi. Fenerbahçe genelde iyi maç çikardi. Set hücumunda kaliteli oyun sergiledik. Biliyorduk ki kazansaydik rakiple puan fakrini azaltacaktik. Futbol bu çogu zaman kontrol edemiyorsunuz. Bugün de bu sekilde oldu. Bugün bu beraberlik hepimizi çok üzdü. Ayni zamanda gerdi. Maçtan önce kimse böyle bir sonuç beklemiyordu. Bugünkü beraberlikle her sey ayni kaldi. Fark da 6 puan olarak kaldi” seklinde konustu.



“Taraftarin tepki vermesini normal karsiliyorum”

Sonucun ardindan taraftarin verdigi tepkiyi degerlendiren Jesus, “Taraftarlarimizi da bizle gibi bu sonucu beklemiyordu. Özellikle rakibin 3-3 berabere kalarak puan kaybetmesinden sonra aldigimiz sonuç bizi gerdi. Taraftari da gerdi. Bizler profesyonel olarak tepki vermemeliyiz. Taraftarin tepki vermesini normal karsiliyorum. Hepimiz hayal kirikligi yasadik. Taraftarin tepkisini normal buluyorum. Sonuç hepimizi gerdi. Galip gelip mutlu olmayi beklerken rakip puan kaybettikten sonra berabere kaldik. Hepimiz çok üzüldük. Puan farkini 4’e indirebilecegimize herkes çok inaniyordu” diye konustu.



“Takimdaki negatif seylerden her zaman teknik direktör sorumludur”

Sari-lacivertli takimin iç sahada çok fazla gol yemesinden kendini sorumlu tuttugunu belirten Jesus, “Kendimi sorumlu görüyorum. Takim adina iyi olmayan seylerden her zaman teknik direktör sorumludur. Özellikle evimizdeki maçlarda çok gol yedik. Sezon basindan beri düzeltmeye çalisiyoruz. Bazi maçlarda düzelttik ama bazilarinda beceremedik. Takim içindeki negatif seylerden her zaman teknik direktör sorumlulugundadir. Bundan hiç süphe yok” degerlendirmesini yapti.

"Sonuçtan hakemleri sorumlu tutamam"

Hakem yönetimi hakkinda da konusan Jorge Jesus, açiklamasini su ifadelerle tamamladi:

"Sonuçtan hakemleri sorumlu tutamam. Yedigimiz gollerin defansif organizasyon ile alakasi yok. Yedigimiz ilk 2 golde seken top sonrasi penalti, ikinci gol Samet’e çarpti Irfan’i terse birakti. Ilk 2 golde defansif hata yok. Bugün Irfan kurtaris yapamadi ama futbolda bunlar oluyor. Hakemi suçlayamam bir sorumlu varsa en büyük etken hocadir."

Kaynak: İHA