Halterde Milliler, 22 Madalya Ile Sampiyonaya Damga Vurdu

Ermenistan’in baskenti Erivan’da düzenlenen Büyükler Avrupa Halter Sampiyonasi’nda milli sporcular 6 altin, 10 gümüs ve 6 bronz olmak üzere 22 madalya ile kadinlarda Avrupa sampiyonu, erkeklerde ise Avrupa üçüncülügü elde etti.

Ermenistan’in baskenti Erivan’da gerçeklesen Büyükler Avrupa Halter Sampiyonasi’nda ay-yildizlilar, 22 madalya ile sampiyonaya damga vurdu. Toplam 9 gün süren sampiyonda 6 altin,10 gümüs ve 6 bronz olmak üzere toplam 22 madalya ile kürsüye çikma basarisi gösteren milli takim, kadinlarda Avrupa sampiyonu olurken, erkeklerde ise Avrupa üçüncülügünü kazandi.

Erivan’da çok basarili bir organizasyon geçirdiklerini ifade eden Türkiye Halter Federasyonu Baskani Talat Ünlü, basarida emegi geçen herkese tesekkür etti. Ünlü, Ermenistan Federasyonu’nun basarili bir organizasyon gerçeklestirdigini söyleyerek, “Erivan’da toplam 22 madalya kazanarak kadinlarda birinci, erkeklerde ise üçüncü sirada yer aldik. Ülkemizde yasanan deprem felaketinin ardindan böyle güzel sonuçlarla halkimizin yüzünü bir nebze de olsa güldürebilmek bizleri mutlu etti. Bu basarida emegi geçen antrenörlerimizi ve sporcularimizi yürekten kutluyorum. Tüm sporcular ellerinden gelenin en iyisini yaptilar. Ayrica bize her zaman destek olan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a, bakanimiza, genel müdürümüze tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA