Fatih Tekke Açiklamasi '1 Puani Hak Ettik'

Istanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke, 3-3 berabere kaldiklari Fenerbahçe maçinda 1 puani hak ettiklerini söyledi.

Istanbulspor, Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasinda deplasmanda karsi karsiya geldigi Fenerbahçe ile 3-3 berabere kaldi. Müsabakanin ardindan Istanbulspor Teknik Direktörü Fatih Tekke basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Bu haftadan sonra her maçin kendileri için hayati önem tasidigini aktaran Tekke, “Hafta içinde Fenerbahçe’nin hemen hemen tüm ataklarinin kenar hücumlarindan yetenekli oyunculariyla gol bulmaya çalisan arti direkt hücumlarla dönen toplarda etkili olmaya çalisan bir takim oldugunu biliyorduk. Yine kenardan oymasini müsaade ettik. Attiklari gol yine bizim hatamizdan oldu. Ikinci yari 2-0’dan sonra bir bölümde Eze’nin bireysel olarak penaltiyi almasi bizi maça tutundurdu. Buna ihtiyacimiz vardi. Risk alarak ön alan baskisi yaptik karsiligini bulduk. Pozisyona baktigimizda bekledigimiz hizli hücumlarimiz var. Kadiköy’de bu ambiyansta ancak bu kadar yakalayabilirdik. Abartmanin manasi yok ama neticede 1 puan aldik. Bizim için her maç hayati önem tasiyor. Giresunspor ile oynayacagiz. Bir an önce dönüp Giresunspor’a hazirlanmamiz lazim. Oyuncularima verdigi mücadeleden dolayi tesekkür ederim. 1 puani hak ettik. Istanbulspor olarak lige renk kattigimizi düsünüyorum. Planli oynadigimizi düsünüyorum. Belki de ilk kez bir formasyon üzerinde iki seklinde oynadik. Normalde her formasyonda bir an önce dönebilen takimiz. Çok çalistik. Fenerbahçe’ye basarilar diliyorum” seklinde konustu

“3 puan beklentimiz vardi ama cüzi bir seydi”

3 puan beklentilerinin maç öncesi az oldugunu dile getiren Fatih Tekke, “4-3-3’te bir bekleme seklimiz var. Bunu birkaç formasyonda yapiyoruz. Fenerbahçe’nin oyunu kenardan oynadigini biliyorduk. Attiklari goller çok bekledigimiz gibi degildi. 3. gol direkt hücumdan bireysel hata. Ilk gol hata denebilir. Bir bölümde ön aklan baskisi yaptik. Yine bizim tekrarlarimiz var. Basarili olduk diye düsünüyorum. Topalli’nin perfromnasi Emir’in asisti. Çok güzel isler yaptilar. Toplamda Fenerbahçe bu kadar az pozisyonum belki de bir bize buldu. Dersimize iyi çalistigimizi düsünüyoruz. 3 puan beklentimiz vardi ama cüzi bir seydi” degerlendirmesini yapti.

Hakem yönetiminin sorulmasi üzerine Fatih Tekke, “Geçen hafta hakemle ilgili konusmadim. Özellikle hakemle ilgili konusmayacagim. Bir gün konusursam bir cümlede 3 kelime olabilir. Bugün de konusmayacagim” cevabini verdi.

Kaynak: İHA