Davul Zurna Esliginde Cirit Oynayarak Ramazan Bayramini Ugurladilar

Ata sporu ciritin yasatildigi illerden olan Bayburt ve Erzurum’un atli spor kulüpleri, Bayburt Belediyesi cirit sahasinda karsi karsiya gelerek yagmura, çamura aldiris etmeden aralarinda dostluk maçi oynadilar.

Ramazan ayinin gelmesiyle ara verilen müsabakalar, Ipekyolu Atli Spor Kulübü ile Kümbet Atli Spor Kulübünün karsilasmasiyla yeniden basladi.

Ramazan bayraminin son gününde, davul zurna esliginde halay çekerek, cirit oynayarak bayrami ugurlayan kulüpler, izleyenlere keyifli dakikalar yasattilar.

Erzurum’dan Bayburt’a gelen Kümbet Osmanli Atli Spor Kulübü ve Akincilar Atli Spor Kulübü, ebedi dostluga yarasir sekilde maç oynayarak seyircilerden büyük begeni topladilar. Bayburt’un Atli Spor Kulüplerinden Ipekyolu Atli Spor Kulübü ile Can Bayburt Atli Spor Kulübü de rakipleriyle kiyasiya mücadele ederek, ortaya seyir zevki yüksek bir maç koydular. Ilk önce sahaya Ipekyolu Atli Spor Kulübü ve Kümbet Osmanli Atli Spor Kulübü çikti. Cirit degneklerinin havada uçustugu, izleyenlerin begenisini toplayan maçta Bayburtlular bir ay sonra cirit müsabakasini yeniden izlemenin mutlulugunu yasadilar. Sorunsuz bir sekilde tamamlanan maçin ardindan Can Bayburt Atli Spor Kulübü ve Akincilar Atli Spor Kulübü sahada yerlerini aldilar. Her iki takimin maç oynadigi esnada yagmur atistirmaya basladi, yagmuru önemsemeyen izleyiciler maç bitimine kadar sahayi terk etmeyerek müsabakayi izlemeye devam ettiler.

Ata sporu ciriti bayram seyran demeden yasattiklarini ve bayrami cirit müsabakalariyla ugurladiklarini söyleyen Lütfu Dagistanli isimli vatandas, "Ramazan Bayraminda güzel bir cirit müsabakasi oynaniyor, onu izlemeye geldik. Bayram seyran dinlemiyoruz, cirit aski var, sevdasi var, güzelligi var ve bunu yasatmaya çalisiyoruz. Ramazan ayinin bilindigi üzere apayri bir güzelligi var, ciritle bayrama veda ediyoruz" dedi.

Havanin soguk oldugunu yine de cirit maçini izlemeye geldigini ifade eden Hasan Güler isimli seyirci, "Bugün cirit maçini seyretmeye geldik. Hava yagisli yagmur, çamur, soguk bir arada ona ragmen ata sporumuzu yasatmak için yerimizi aldik. Erzurum’dan misafir takimlar var, insallah kazasiz belasiz bir maç olur" seklinde konustu.

"Bizim de bayram kutlamamiz bu sekilde" diyerek konusan Ipekyolu Atli Spor Kulübü oyuncusu Samet Memis, "Herkesin bayramini kutluyoruz. Bizim de bayram kutlamamiz böyle. Bayramin üçüncü gününde Erzurum’dan 2 takimi davet ettik, maç oynayacagiz. Sevdamiz, askimiz cirit" dedi.

Bayram ciriti düzenleyerek her zamankinden farkli bir cirit müsabakasi organize ettiklerini belirten Ipekyolu Atli Spor Kulübü oyuncusu Ilhan Dursun, "Ipekyolu Atli Spor Kulübü olarak bayramin üçüncü gününde bir bayram ciriti düzenledik. Erzurum’dan Kümbet Osmanli Atli Spor Kulübünü Bayburt’a davet ettik, onlar da davetimize icabet ettiler, sag olsunlar. Insallah güzel bir maç olur" diye konustu.

Kaynak: İHA