BARÜ'lüler Avrupa Güres Sampiyonasinda Gururlandirdi

Bartin Üniversitesi (BARÜ) Spor Bilimleri Fakültesi ögrenci ve mezunlari Hirvatistan’da düzenlenen Avrupa Güres Sampiyonasinda 1 altin, 1 gümüs ve 2 bronz madalyayi ülkemize getirdi.

Hirvatistan’in baskenti Zagreb’te gerçeklestirilen Avrupa Güres Sampiyonasina Bartin Üniversitesi (BARÜ) damgasini vurdu. Grekoromen Güres Milli Takimimiz topladigi 155 puanla takim halinde Avrupa Sampiyonu, Kadin Milli Güres Takimimiz ise 136 puanla Avrupa ikincisi oldugu organizasyonda BARÜ’lü sporcular aldiklari sonuçlarla büyük katki sagladi.

Sampiyonada BARÜ Lisansüstü Egitim Enstitüsü Beden Egitimi ve Spor Anabilim Dali ögrencisi Evin Demirhan Yavuz 50 kiloda bronz madalya alirken; Spor Bilimleri Fakültesi mezunlari Burhan Akbudak 82 kiloda altin, 72 kiloda Buse Tosun Çavusoglu gümüs ve 53 kiloda Zeynep Yetgil bronz madalyaya uzandi.

Genç güresçileri tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, “Ülkemizin en degerli sermayesi olarak gördügümüz gençlerimizi gelecege hazirlamak için büyük gayret gösteriyoruz. Onlarin enerjisinin yarinlarimizi aydinlatacaginin bilincinde ögrencilerimizin yaninda olmaya ve birlikte yol alamaya çalisiyoruz. Spor alanindaki çalismalarimizi bu motivasyonla diri tutuyor, elde edilen kazanimlarla gururlaniyoruz. Bu düsüncelerle ögrenci ve mezunlarimizi elde ettikleri basarilar dolayisiyla kutluyorum. Ögrencilerimizi nitelikli bireyler olarak yetistirilmesindeki çabalari için Spor Bilimleri Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Bilal Demirhan ile tüm akademik ve idari insan kaynagimiza tesekkür ediyorum. Gençlerimizle birlikte ayni yolu yürümeye, onlarla yol arkadasligi yaparak daha iyiye ulasmalari noktasinda yanlarinda olmaya devam edecegiz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA