Alfons Groenendijk Açiklamasi 'Rakine Kritik 3 Puan Verdik'

FTA Antalyaspor Teknik Sorumlusu Alfons Groenendijk, maça çok kötü baslangiç yaptiklarini belirterek, "Çok degerli bir 3 puani rakibe verdik. Bunun farkinda olup, reaksiyon göstermemiz gerekiyor. Karagümrük maçi kritik ve 3 puanla ayrilmak için çalisacagiz" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasinda FTA Antalyaspor, sahasinda Sivaspor’a 2-1 maglup etti. Maçin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Groenendijk, takiminin maça kötü baslamasinin çok üzüntü verici oldugunu belirterek, taktikle bir alakasi olmayan maça baslangiç yaptiklarini söyledi.

Maçi ilk 15 dakikada bir rakibe nasil verilirse o sekilde verdiklerini kaydeden Groenendijk, “Futbol hatalar oyunu ama bu kadar hata yapan bir takim kabul edilemez. 30. dakikada maça basladik diyebiliriz. Net sanslar elde ettik, bu dakikadan sonra ama yararlanamadik. Ikinci yarida erken gelen gol beraberlik golü için bize uzun zaman tanidi. Ikinci yariyi mükemmele yakin oynayan, istekli arzulu bir takim vardi. Geç uyanmanin sebebi nedir, bunu arastiracagiz. Maça geç uyandik, geç geldik diyebilirim. Puanlara ihtiyacimiz var. Her puani acil olarak almamiz gerekiyor. 3 puan alamadigimiz maçlardan bir puan çikarsak bize yardim edecek. Maglubiyetin analizini yapacagiz” diye konustu.



"Kalan maçlardan puan almak için savasacagiz"

Cumartesi günü deplasmanda zorlu bir maça çikacaklarini dile getiren Groenendijk, “Karagümrük’e puan toplamak için çikacagiz. Hatalari sorgulamak da en acil sekilde yapmamiz gerekenler arasinda yer aliyor. Çok degerli bir 3 puani rakibe verdik. Bunun farkinda olup, reaksiyon göstermemiz gerekiyor. Karagümrük maçi kritik ve 3 puanla ayrilmak için çalisacagiz. Ligde 6 maçimiz var. Agresif olmayi, her topa basmayi konustuk.Böyle bir baslangici kabul edemiyorum. Kendime yediremiyorum. Son 5 maçta iç saha performansi olarak 13 puan toplayan Antalyaspor’dan bahsediyoruz bu gece ise bu sekilde karsi takima 3 puan veren Antalyaspor’dan bahsediyoruz. Güvenli durumda olmadigimizin farkindayim. 6 maçtan da puan almak için savasacagiz. Puanlarin ne kadar kritik oldugunun farkina varmaliyiz. Oyuncu grubu da insallah maçtan sonraki konusmamizin ardindan bu durumun farkina varmistir” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA