Sinan Kaloglu Açiklamasi 'Gençlerbirligi Tekrar Küllerinden Geri Dönmek Istiyor'

Gençlerbirligi Teknik Direktörü Sinan Kaloglu, Çaykur Rizespor maçinin ardindan, “Gençlerbirligi tekrar küllerinden geri dönmek istiyor” dedi.

Spor Toto 1. Lig’in 34. haftasinda Gençlerbirligi, Çaykur Rizespor’a deplasmanda 5-3 maglup oldu. Karsilasmanin ardindan açiklama yapan Gençlerbirligi Teknik Direktörü Sinan Kaloglu, “Rakibimizi kutluyoruz. Onlar için önemli bir galibiyet, bizim için de üzücü maglubiyet oldu. Stratejik anlamda Rizespor’u analiz ederek ve kendimizi de analiz ederek maçin ilk yarisini görmüstük. Rakibin iç bölgede pas geçisi yapmasini engellemek istiyorduk. Genis alanda etkili oyunculari vardi. Onlarin bu alani bulmasini engellemek istiyorduk. Savunmadan hücuma geçislerimiz de tercih hatalari oldu. Ona ragmen pasli oyunu yaptirmadik. Uzun topa zorladik. Uzun topta da özellikle yan toplarda eslesmeyi yapamamamiz ve dikkatsizligimiz maalesef bireysel hatalarimiz, gollere sebep oldu. Yine de 3 gol bulduk. Böyle bir takima karsi, söyle bir ortamda yine de maglup olduk. Açikçasi üzgünüz ama biz çalismaya devam edecegiz. Son 4 karsilasmamizda iyi bir sekilde sonuçlandirarak bu ligde kalmak istiyoruz” seklinde konustu.

Gençlerbirligi takimini tekrardan eski yerine getirmek istediklerini belirten Kaloglu, “Gençlerbirligi Türkiye’nin en köklü, en saygin camiasina sahiptir. Bu camia çok yildiz çikarmistir. Milli çok oyuncu çikartmistir. Gençlerbirligi tekrar küllerinden geri dönmek istiyor. Bizim de buraya gelme amacimiz önce ligi iyi yerde bitirip daha sonrada Gençlerbirligi’nin hak ettigi eski milli takimlara oyuncu çikaran planlara dönecegiz. Önce bu ligde kalmamiz gerekiyor. Bize de böyle bir moral gerekiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA