Okan Buruk Açiklamasi 'Gomis Bundan Sonra Galatasaray Formasi Giyip, Oynamak Istemedigini Söyledi'

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fransiz futbolcu Bafetimbi Gomis’in bundan sonra oynamak istemedigini belirterek, "Genel olarak daha az süre buldugu için bundan sonra Galatasaray formasi giyip, oynamak istemedigini söyledi" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasinda Galatasaray evinde mücadele ettigi Fatih Karagümrük ile 3-3 berabere kaldi. Müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, "Bugün muhtesem bir oyun baslangici vardi, attigimiz gol, devaminda pozisyonlar vardi. 3 golde sans faktörünün öne çiktigi bir goller serisi yasadik. Burada bizim de bireysel hatalarimiz oldu. Oyun olarak maçin basindan sonuna kadar iyi futbol oynayan, rakip kaleye giden, pozisyonlar üreten bir takimdik. Kaçirdigimiz penalti var. Ikinci yari rakip takimin belki bir sutu var. Bu anlamda defansif anlamda sanssiz bir gün geçirdik. Ofansif anlamda üretkendik. Kazanamadigimiz için üzüntülüyüz. 3-1’den 3-3’ü yakaladik. Galatasaray iyi, baskili, ofansif oyununu bugün de devam etti. Defansif anlamda bundan daha kötü maçlar da oynadik. Bugün her kalemize gelen gol oldu. Geri de döndük. Su an 7 puan öndeyiz. Bu anlamda avantajli olan, önde olan takim biziz. Bugünkü oyundan dolayi oyuncularima tesekkür ediyorum. Taraftarlarimiza desteklerinden dolayi tesekkür ederim. Derbi maçina en iyi sekilde hazirlanacagiz. Üst üste 3 maç oynadik. 1 hafta rahat bir sekilde hazirlanacagiz. Ona yakisir sekilde bir sonraki maçi oynayacagiz" diye konustu.



"Icardi penalticilarimizdan biri"

Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin takimin penalticilarindan biri oldugunu söyleyen Buruk, "Icardi birçok penaltiyi gole çevirdi. Ona güveniyoruz. Sorumluluk aldi. Topun basina o geçti. Penalticilarimizdan biriydi ama penaltiyi atamadi. Her zamanki gibi oyuncularim arkasindayim. Oyuncularim hata da, yanlis da yapacak. Bu galibiyet serisinde en iyisini yapan oyuncularimdi. Baska takimlar gibi oynamak zorunda degiliz. Pasla çikacagiz. Pozisyon almada hatalarimiz devam etti. Oyuncularimiz bireysel olarak hata yapacaklar, onlarin hatalarinin arkasindayim. Bütün oyuncularimiza destek verecegim. Oyun içerisinde farkli seçenekler olabilir. Maçi kazanamadiginiz zaman bunlar daha ön plana çikiyor. Hepimiz ders çikartacagiz. Hatalar olacak. Dünyanin en iyi oyunculari da bu hatalari yapabiliyor. Bir sonraki maçta bu hatalari yapmamaya çalisacagiz. Kendim de hata yaptigimda anlatiyorum" seklinde konustu.



"Zaniolo elinden geleni yapmaya çalisti"

Italyan futbolcu Nicolo Zaniolo’nun forvet oynamasinin hatirlatilmasi üzerine sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Orijinal yeri degil. Ben bugün onu iyi niyetli sekilde oynadigini oyun içerisinde gördüm. Yaptigi kosular var. Biraz sansli olsa iki tane gol de atabilirdi. O pozisyonlara da girdi. Ilk penalti pozisyonu içerisinde de o vardi. Genel olarak iyi niyetli sekilde elinden geleni yapmaya çalisti. Oyun olarak çok fazla pozisyon da ürettik. Bunlari gole çevirmedik. Üretkenlik anlaminda sikinti çekmedik. Bir sonraki maçta en iyi oldugu sekilde seyredecegiz" ifadelerini kullandi.

"Iki penaltinin da net penalti oldugunu düsünüyorum"

Karagümrük’ün attigi 2. gol öncesinde net bir korner oldugunu söyleyen Buruk, "Bugün hakem hatasi olarak 2. gol öncesinde çok net bir korner vardi. Bu tür hatalar olacak. Direkt hakem hatasi olarak kabul etmiyorum. Çünkü onlar da yanlis görebiliyor. 3-4 hakem oldugu yerde birbirlerini uyarabilirler. Iki penaltinin da net penalti oldugunu düsünüyorum. Ikinci yari ceza sahasi içerisinde Zaniolo’nun çekildigi bir pozisyon vardi. Ilk yarida Batuhan’in topa dokundugu pozisyonun penalti oldugunu düsünmüyorum. Sahada kalmak istiyoruz. Çok fazla hata yapiliyor. Lehine belki en az hata yapilan, aleyhine en çok hata yapilan takimiz. Sadece Sivas’taki pozisyonla gündeme geldi. VAR kayitlari sadece burada açiklandi. Galatasaray’a karsi bu anlamda çok adil davranilmiyor. Kimseden kötü niyet beklemiyoruz. Aleyhine en çok hata yapilan takim biziz. Lehimize yapilan hatada bizde çikip konustuk. Hiç kimsenin aleyhine hata yapilasin, maçlar en adil sekilde geçilsin. Bu zamana kadar basarili bir sekilde geçirmedik. Bizi en çok üzen buradaki yabanci oyuncularin bu konu hakkindaki düsünceleri. Türk futbolunun bir imaji var. Türk futbolunun imajinin en çok sarsildigi yer bu konu oluyor. Insallah hakemleri daha iyi isler yaparlar” degerlendirmesinde bulundu.

Okan Buruk, Fatih Karagümrük’te kiralik olarak forma giyen kaleci Batuhan Sen’in çok iyi oynadigi sözlerine ekledi.

"Bizi karistirma çabalari motive ediyor"

Fenerbahçe’nin açiklamasinin sorulmasi üzerine Buruk, "Fenerbahçe’den her gün bir açiklama geliyor. O yüzden açiklama geldikçe o ciddiyetini de aslinda kaybediyor futbolseverlerin gözünde. Galatasaray’in önde gittigi için disaridan karistirilmaya çalisildigini düsünüyorum. Bizi karistirma çabalari motive ediyor. Biz sahada çikip elimizden geleni yapacagiz. Kadiköy’de nasil yaptiysak bundan sonra da yolumuza ayni sekilde devam edecegiz. Galatasaray iyi futbol oynayan, ligde üst üste rekorlar kiran bir takim. Bunu da saha içindeki basarisiyla ortaya koyuyor" diye cevap verdi.

"Baski sizi daha diri tutuyor"

Baskinin güzel bir sey oldugunu sari-kirmizililarin teknik direktörü, "Büyük takimlarin her maçta baskilar var. O baski güzel bir sey. Sizi daha diri tutuyor. Bu zamana kadar kazandigimiz maçlar, yakaladigimiz puan farki hepsi o baskinin eseri. Birincilik baskisi, arkadan gelen baskisi yasamiyoruz. Birinci hafta da kazanmak zorundayiz. Ligin 38. haftasinda da kazanmak zorundayiz. Galatasaray’in kazanmak disinda bir düsüncesi olamaz" dedi.



"Gomis bundan sonra Galatasaray formasi giyip, oynamak istemedigini söyledi"

Fransiz futbolcu Bafetimbi Gomis’in artik oynamak istemedigini söyledigini belirten Okan Buruk, "Persembe günü antrenman öncesi bana geldi, bundan sonra oynamak istemedigini söyledi.

Genel olarak daha az süre buldugu için bundan sonra Galatasaray formasi giyip, oynamak istemedigini ifade etti.

Onu çok seven, deger veren biri olarak, takim içerisinde önemli bir rolü alan biri olarak ona söyledigim, ona takimin ihtiyaci oldugu, son 7 maçta bizlerin ona ihtiyaci oldugunu, onun Galatasaray içerisinde degerli oldugunu tekrar hatirlatmak istedim. Kendisi için bunu gurur meselesi oldugunu, bundan sonra oynamak istemedigini tekrar söyledi.

Burada önemli olan Galatasaray formasi. Taraftarlara olan sorumlulugumuz var. Bu benim için çok büyük sürpriz oldu. Baskanimiz da kendisi ile konustu.

Dün de bel agrisi nedeniyle antrenmana çikmadi. Bugün de onu burada oynatma sansimiz olmadi. Bundan sonraki kararla ilgili yönetimimiz karar verecek. Biz çok çaba sarf ettik. Bundan sonra oynamayacagini, son kararinin bu oldugunu, bunun degismeyecegini söyledi.

Bununla ilgili gerekli karari yönetimimiz verecektir diye düsünüyorum" diyerek sözlerini tamamladi.

Kaynak: İHA