Izmit Belediyespor- Botas Gelisim Maçinin Ardindan

Türkiye Kadinlar Basketbol Ligi Play-Off Yari Final Serisi 1.maçinda BOTAS Gelisim’i 69-54 maglup eden Izmit Belediyespor’un basantrenörü Firat Okul maçin ardindan oyunu ve play-off serisini degerlendirdi.

Türkiye Kadinlar Basketbol Ligi’nde play-off yari final serisi birinci maçini rahat oyunla farkli kazanan Izmit Belediyespor’un basantrenörü Firat Okul maçin ardindan degerlendirmede bulundu. Tribünleri dolduran yaklasik üç bin kisinin büyük sevinç yasadigi karsilasmanin ardindan henüz hiçbir seyin bitmediginin altini çizen Okul “Iyi mücadele edip kazandik. Konustugumuz seyleri tam olarak yapamadigimiz için oyun kopmadi. Dirençliydik ve ayakta kaldik. Kendi saha avantajimizi da kullandik. Fakat uzun bir süreç bizi bekliyor. Seride 3 galibiyet almamiz gerekiyor. Gevsemememiz ve bu bir final maçiymis gibi bakmamamiz gerekiyor” dedi.



“Gelisim takimlari Süper Lig’e çikamadigi için play-off’ta olmamali”

Statü geregi Süper Lig’e çikamayacak gelisim takimlarinin play-off oynamamasi gerektigini sezon basinda da belirttiklerinin altini çizen basantrenör Okul, “BOTAS; genç ve iyi oynayan çocuklardan kurulu. Bu sporcu grubu A takimda da, genç takimda da oynuyor. Gerçekten gelecek vaat eden isimlerden olusuyor. Fakat gelisim takimlari prosedüre göre tecrübe kazanmak zorunda. Play-Off’ta finale kalsalar dahi Süper Lig’e alinmayacaklar. Bizler sezon basinda bu takimlarin play-off oynamamasi gerektigini belirtmistik. Ortada bir haksizlik olabilirdi. Dahasi bu çocuklar olmuslar ve her biri kaliteli. Fazlasini oynamaya basladilar. Bu da sporculari mental ve fiziksel açidan yormaya basladi.

Naçizane fikrim; gelisim takimlari play-offta olmazsa kimseye bir haksizlik olmaz. Mesela BOTAS – Fenerbahçe maçi oynandiginda ikisi de çikamiyor ve yari finalde eledigi iki takim arasinda ligde üstte kalan Süper Lig’e aliniyor. Biz ligi üçüncü bitirdigimiz için her sartta yukaridayiz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA