Grekoromen Milli Takimi, Avrupa Sampiyonu Oldu

Avrupa Güres Sampiyonasi’nda Grekoromen Mili Takimi, 3 altin, 1 gümüs, 2 bronz toplam 6 madalya ile Avrupa sampiyonu oldu.

Hirvatistan’in Baskenti Zagreb’te düzenlenen Avrupa Güres Sampiyonasi’nda Türkiye firtina gibi esti.

82 kilo Burhan Akbudak (Istanbul B.B.S.K) Sirp rakibi Branko Kovacevic’i (9-0) teknik üstünlükle çeyrek finalde Alman rakibi Roland Scwarz’i da (9-0) teknik üstünlükle yendi. Yari finalde de Avrupa Dünya sampiyonu Azerbaycanli Refik Hüseyinov’u (5-1) yendi. Milli güresçi finalde Ukraynali Yaroslav Filchakov’u da (3-3)’ten son puan avantajiyla yenerek Avrupa sampiyonu olarak altin madalya kazandi.

Bu altin madalya Türkiye’nin 112. altin madalyasi olurken, Grekoromen Milli Takimi da 2006 Moskova’dan 17 yil sonra Avrupa sampiyonu olmustu.

60 kilo Kerem Kamal (Izmir B.B.S.K) ilk turda Arnavut rakibi Bayram Sina’yi (9-0) teknik üstünlükle yendi. Çeyrek finalde Moldovali Viktor Ciobanu’ya yenildi. Repesajda Alman Christoper Kraemer’i (9-0) yendi bronz madalya için Rus asilli Sirp rakibi Georgi Tibilov ile karsilasti. Kamal, 3-0 öndeyken sakatligi nüksedince (7-3) maçi kaybetti ve Avrupa 5.’si oldu

67 kilo Murat Firat Isviçreli Andreas Vetsch’i (9-1) teknik üstünlükle çeyrek finalde Bulgar Ivo Krasimirov Iliev’i (5-3) yendi. Yari finalde dünya 3.’sü Azerbaycanli Hasret Caferov’a (7-1) yenildi bronz madalya için karsilastigi Norveçli Haavard Joergensen’e (3-2) yenilince Avrupa 5.’cisi oldu

72 kilo Selçuk Can (Ankara Aski) Macar rakibi Robert Atilla Fritsch’i (7-1) çeyrek finalde Alman rakibi Michael Felix Widmayer’i (6-0) yendi yari finalde dünya 2.’si Azerbaycanli Ulvi Ganizade’ye (2-1) yenildi. Bronz madalya için repesajdan gelen Ukraynali Andri Kulyk’i (5-1) maglup eden Can, bronz madalya kazandi.

Grekoromende;

3 altin madalya:

Riza Kayaalp

Burhan Akbudak

Adem Burak Uzun

1 gümüs madalya:

Ali Cengiz

2 bronz madalya:

Yunus Emre Basar

Selçuk Can

Takim Siralamasi:

1. Türkiye 155 Puan

2. Azerbaycan 145 Puan

3. Gürcistan 113 Puan

Kaynak: İHA