Dursun Özbek Açiklamasi 'Galatasaray Sampiyonlugunu Son Haftadan Önce Ilan Eder'

Galatasaray Baskani Dursun Özbek, Galatasaray’in sampiyonlugu son haftadan önce garantileyebilecegini söyledi. Baskan Özbek, Gomis’in forma giymek istemedigini teknik ekibe iletmesi ile ilgili ise, “Gomis’in yaptigi davranis kabul edilebilir degil” dedi.

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasinda sahasinda karsilastigi Fatih Karagümrük ile 3-3 berabere kaldi. Maçin ardindan Galatasaray Baskani Dursun Özbek basin mensuplarina açiklamalarda bulundu. Sampiyonluga odaklandiklarinin altini çizen Baskan Özbek, “Ligin sonuna yaklastikça yarisma heyecani ve maçlar çok güzel geçiyor, heyecanli oluyor. Ligin bitimine az süre kaldi. Galatasaray olarak sampiyonluga odaklandik. Bugünkü oyun itibariyla oyuncularimi ve teknik kadromu tebrik ediyorum. Karagümrük de 3 pozisyon yakaladi ve gole çevirdi. Biz hala 7 puan öndeyiz. Sampiyonluk yürüyüsümüz devam ediyor. Okan hocanin kurdugu takimin performansini çok begendim. Ikinci yari tek kale oynadik. Yeterli golleri bulamadik ama oynadigimiz oyun itibariyla ilerisi için ümit verdi. Galatasaray sampiyonlugun en büyük adayi. Ipi de beraber gögüsleyecegiz. Bugün itibariyla sergiledigimiz oyunu çok begendim. Performansimiz iyi” seklinde konustu.



"Besiktas derbisinde Galatasaray galip çikacak takim olacak”

Spor Toto Süper Lig’in 32. haftasinda oynayacaklari Besiktas derbisi ile ilgili de konusan Baskan Özbek, "Ligdeki bütün takimlari yendik. Yenmedigimiz takim kalmadi. Besiktas’i da yenmeye gidecegiz. Sampiyon olacak takimin bu maçlari kazanmasi gerekiyor. Takimin performansina ve moraline çok güveniyorum. Güzel bir maç olacagini düsünüyorum ama sahadan galip çikacak takim Galatasaray olacak” diye konustu.



“Federasyon, dinlendirecegi hakemleri iyi seçmeli”

Merkez Hakem Kurulu’nun bazi hakemlere sezon sonuna kadar maç vermeyecegini açiklamasi ile ilgili Baskan Özbek, “Federasyonun yayinladigi bildiriyi okumadim. Arkadaslarin söylemine bagli olarak bazi hakemleri dinlendirmek için ceza vermisler. Federasyonun daha dikkatli olmasi gerektigini düsünüyorum. Dinlendirecek hakemleri iyi seçmesi gerektigini düsünüyorum. Hakem performansi giderek bütün kulüplerin sorunu haline geldi. Kulüpler Birligi toplantilarinda hakem hatalarindan baska bir sey konusulmuyor. Hakemlerle ilgili yorumlarimizi lehimize aleyhimize olarak degerlendirmiyoruz. Hakemler, adalet sergileyecekse bunu herkes için sergilemeli. Bütün takimlar için esit mesafede durmalari lazim” degerlendirmesini yapti.

“Rakiplerimizin ne dedigiyle ilgilenmiyoruz”

Fatih Karagümrük maçinin ardindan Fenerbahçe’nin sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamanin hatirlatilmasi üzerine Dursun Özbek, su ifadelere yer verdi:

“Fenerbahçe’nin cevaplari enteresan oluyor. Bence penaltiydi. Ilk penaltida VAR’a gitti hakem kendi inceledi. Bizim derdimiz verilen verilmeyen penaltilarda VAR’a çagrilmasi önemliydi. VAR’da inceleyen hakemler kendi vicdanlarina bagli olarak aliyorlar. Rakiplerimizin ne söyledigiyle ilgilenmiyoruz. Kendi oyunumuzla kendi hakkimiz savunarak futbolun sahadaki adaletini savunarak devam ediyoruz. Hiç kimse heveslenmesin bizim yürüyüsümüzde performansimiz artarak devam ediyor. Bugünkü oyuna baktigimiz zaman güzel bir futbol oynadik. Bu tip yol kazalari olabilir. O sekilde degerlendirmek lazim.”

Baskan Dursun Özbek, sari-kirmizili takimin sampiyonlugu son haftadan daha önce ilan edebilecegini aktararak, “Son haftaya kalmaz bu is. Son haftadan önce Galatasaray sampiyonlugunu ilan eder” dedi.



“Gomis’in davranisi kabul edilebilir degil”

Dursun Özbek, Gomis’in Galatasaray’da forma giymek istemedigini söylemesi ile ilgili ise, “Dün itibariyla Florya’daydim. Orada ögrendim. Gomis’i Türkiye’ye getiren benim. Önceki baskanlik dönemimde transferini ben yaptim. Galatasaray’a uzun süre hizmet etti. Dünkü davranis biçimi kabul edilebilir degil. Galatasaray’in bir profesyoneli olarak biz nasil seçilmis olarak hizmet ediyorsak bütün profesyoneller de hizmet etmek durumundadir. Çikisini yadirgadim. Sahadaki patron Okan Hoca. Okan Hoca nasil takdir ettiyse tüm futbolcularin saygi duymasi gerekiyor. Herkes Okan Hoca’ya gereken saygiyi gösteriyor. Niye böyle bir davranis sergiledi, yönetim kuruluna önümüzdeki hafta gelecek, etraflica konusacagiz. Buradaki davranis biçimini kabul etmiyorum” diyerek açiklamasini tamamladi.

Kaynak: İHA