Andrea Pirlo Açiklamasi 'Önemli 1 Puan Aldik'

Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo, Galatasaray karsisinda önemli 1 puan aldiklarini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasinda Fatih Karagümrük deplasmanda karsilastigi Galatasaray ile 3-3 berabere kaldi. Mücadelenin ardindan düzenlenen basin toplantisinda konusan Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo, "Büyük bir takima karsi büyük bir maç oynadik. Zor olacagini biliyorduk. Bu atmosferde 3 gol bulmak da kolay degil. Bunu iyi degerlendirdik. Ilk yarida iyi maç çikardik. Istedigimiz pozitif futbolu sahaya yansittik. Ikinci yari Galatasaray’in baskisindan dolayi pasif kaldik. Uzun toplara basvurduk. 3-1’den geri dönüs oldu. Oynadigimiz pozitif oyundan dolayi verdigi açiklar oldugu için pozisyonlar görüyoruz. Önemli 1 puan aldik. Iyi mücadele ettik ve sonunu da getirdik. Ikinci yari daha çok uzun top oynadik. Daha çok geri yaslandik. Onlarin zorlamasiyla buraya geldik. Kendi oyunumuzu oynamamiz lazimdi. Burada daha çok topla oynayan ve isteyen bir görüntü saglamamiz lazim. Maalesef ikinci yari sergileyemedik" diye konustu.

Pirlo, Senegalli futbolcu Mbaye Diagne’nin iyi oynadigi ve görevini yaptigini sözlerine ekledi. Hakem konusmayi sevmedigini belirten Italyan çalistirici, "Bu tip statlarda oynamak zor. Bu tip atmosferlerde oynamak zor. Biz daha az seyircili, daha sakin statlarda oynuyoruz. Burada sesimi de duyurmam lazimdi" dedi.

Ilk geldiklerinde kulüpte degisen bir yapi oldugunu ifade eden Andrea Pirlo, "Pozitif futbol, hücum oynayan bir futbol oynatma istegimiz vardi. Su anda istedigimiz futbolu sahaya yansitiyoruz. Goller atiyoruz. Az yesek daha iyi olacak. Genel olarak antrenmanda yaptiklarimizi sahaya yansitmaya daha çok basladik" seklinde konustu.

Italyan futbolcu Nicolo Zaniolo’nun iyi futbolcu oldugunu söyleyen Pirlo, daha iyi seyler yapabilecegini belirtti.



"Icardi’nin panenka denedigini biliyorduk"

Mauro Icardi’nin panenka penaltisina önlem alip, almadiklarinin sorulmasi üzerine Italyan teknik direktör, "Tabii ki de söyledik. Herkesi analiz ediyoruz. Penalti, serbest vurus oyuncularini özel olarak analiz ediyoruz. Bunu atabilecegini, deneyebildigini biliyorduk. Kalecilerimize söylemistik” diye cevap verdi.

Kaynak: İHA