Sampiyonluk Talas'a Çok Yakisti

Bölgesel Amatör Lig (BAL) 6. Grup’taki Kayseri temsilcisi Talasgücü Belediyespor, Sincan Belediyespor’u 3-1’lik skorla yenerek sampiyon oldu. Aksaray’daki maça akin eden taraftarlar, yönetim ve teknik heyet sampiyonlugu doyasiya yasadi.

Namaglup olarak ligi bitiren Talasgücü Belediyespor, ayni puandaki Sincan Belediyespor ile grup liderligi için karsilasti. Aksaray Dagilgan Stadi’nda hakem Ramazan Doganay’in yönettigi maça hizli baslayan sari lacivertli takim 27. dakikada Osman Bugra Uysal’in kafa golüyle 1-0 öne geçti. Ilerleyen dakikalarda baskisini sürdüren Talasgücü, 38. dakikada Ramazan Tas’in kaydettigi golle farki ikiye çikardi. Sincan Belediyespor’un 66. dakikada farki bire indiren golünün ardindan maçin kontrolünü alan temsilcimiz Talasgücü, uzatmalarda Alperen Topçular’in ayagindan yeniden farki ikiye çikaran golü buldu.

Hakemin son düdügünün ardindan Talasgücü Belediyespor’da büyük sevinç yasandi. Birbirlerine sarilarak taraftara kosan oyuncalara tribünler “Sampiyon Talasgücü” seklinde karsilik verdi.

“Çok sükür gururluyuz”

Maçin ardindan duygularini paylasan Talas Belediye Baskani ve Talasgücü Belediyespor Onursal Baskani Mustafa Yalçin, “Talasgücü Belediyespor olarak çok sükür gururluyuz. Çok emek verdik. Grup sampiyonlugumuz hayirli olsun. Herkesi tebrik ediyorum. Futbolcularimizi alnindan öpüyorum. Aksarayimiza da güzel bir ev sahipliginden dolayi tesekkür ediyorum. Insallah 3. Lig’e çikacagiz.-” dedi.

“Kayseri olarak kenetlendik”

Teknik direktör Halil Aslan da düsüncelerini, “8. ayin sonundan beri çalisiyoruz. Çok mücadele ettik. Yalçin baskanimizin sayesinde bugünlere geldik. Allah razi olsun. Kulüp Baskanimiz Yunus Iloglu, belediye baskan yardimcilarimiz Ismail Bey, Etem Bey, oyuncularimiz ve teknik heyet hep beraber kenetlendik. Insallah 3. Lig’e belki de baska bir maç oynamadan çikacagiz. Öyle de bir durum var. Önemli olan buraya Kayseri olarak kenetlenerek gelmekti” seklinde paylasti.

Takim kaptani Canberk Soykuvvet de çok mutlu olduklarini belirterek, “Çok iyi mücadele ettik. Insallah bütün Kayseri’ye bir 3. Lig takimi, bir profesyonel lig takimi hediye edecegiz” dedi.

“Hacilar Ve Develi’nin de önünü açti”

Maçi izleyeme gelen Hacilar Belediye Baskani ve Hacilar Erciyesspor Onursal Baskani Bilal Özdogan, Talasgücü Belediyespor’u tebrik ederek, “Talasimiza hayirli olsun. Emek verildiginde, yürekten destek verildiginde neler olacagini gösterdiler. Talas’in sampiyonlugu bizim de Play-Out oynamadan BAL’da kalmamizi ve Develigücü’nün de play-out oynamasini saglayacak. Dolayisiyla Kayseri tek yürek olarak kalacak” degerlendirmesinde bulundu.

Konusmalarin ardindan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, teknik heyet ve oyunculari tek tek tebrik ederken, sampiyonluk pozuyla sahadan ayrildi.

Kaynak: İHA