Riza Çalimbay Açiklamasi 'Takimimla Gurur Duyuyorum'

DG Sivasspor Teknik Direktör Riza Çalimbay, Trabzonspor galibiyetinin ardindan takimini galibiyetten dolayi tebrik ederek, “Ben takimimla gurur duyuyorum. Oyun disiplinimizi bozmadik ve ihtiyacimiz olan puani aldik” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasinda Sivasspor, konuk ettigi Trabzonspor’u 4-1 maglup etti. Maçin ardindan Teknik Direktör Riza Çalimbay, düzenlenen basin toplantisinda sorulari yanitladi.

Karsilasmayi degerlendirerek sözlerine baslayan deneyimli teknik adam, “Bizim için çok önemli bir maçti. Takim olarak da iyi hazirlandik. Kafa olarak gayet iyiydik. Maça iyi basladik ve iyi oynarken gol yedik daha sonra toparladik. Maçin basindan sonuna kadar kazanmak için her seyi yaptik. Trabzonspor 10 kisi kaldiktan sonra bizim için avantaj oldu. Oyun disiplinimizi bozmadik ve ihtiyacimiz olan puani aldik” diye konustu.



“Taraftara ihtiyacimiz var”

Maça az sayida taraftarin gelmesinden yakinan Çalimbay, “Artik önümüzdeki maçlarimiza bakacagiz. Zor maçlarimiz var. Ligde ve kupada maçlarimiz var. Kupada final oynamak istiyoruz. Onu da yapacak güçte bir takimiz. Ben takimimla gurur duyuyorum. 3 senedir Avrupa’ya giden bir Anadolu takimi yok. Türkiye Kupasi’ni da kazandik. Hem taraftarimiza hem de kulübümüze kazançlar yaptirdik. Benim üzüldügüm Trabzonspor’la oynuyoruz, çok az bir seyirciye oynuyoruz. Bu tür maçlarda taraftarin olmasi gerekiyor. Bugünkü maça baktigimizda çok az bir taraftar geldi. Bu takim iyi seyleri hak ediyor. Takima saygi duymak gerekiyor. Iyiyken herkes destekler ama zor günlerde taraftara ihtiyacimiz oluyor. Taraftar maç kazandirabilir. Daha büyük bir taraftar kitlesi bekliyorduk. Bundan sonraki maçlarimiza bekliyoruz. Bu takim kötü de gitse sahip çikmak lazim. Tribünleri doldurmak lazim. Takimimizin destege ihtiyaci var. Baska bir sey istemiyoruz” diye konustu.



“Maç maç bakiyorum”

Takim olarak lige ve kupaya odaklandiklarini vurgulayan Çalimbay, “Bizim ligde iyi bir yere gelmemiz gerekiyor ki Türkiye Kupasi’ni rahat oynayalim. En büyük hedeflerimizden biri Türkiye Kupasi. Ben puan hesaplamadim. Maç maç bakiyorum. Çok zor takimlarla oynayacagiz. Verilen aralari biz degerlendirmedik. Sivas’ta oldugumuz için degerlendiremedik. Sivas Belediyespor ile Tokatspor ile oynuyoruz ama bu takimlar bizi zorlayamiyor” diye konustu.

Kaynak: İHA