Manchester City Ve Inter Yari Finalde

UEFA Sampiyonlar Ligi Çeyrek Final ikinci maçlarinda Bayern Münih’i eleyen Manchester Cityi ile Benfica’yi saf disi birakan Inter yari finale yükseldi. Yari finalde M. City, Real Madrid ile Inter ise Milan ile karsi karsiya gelecek.

UEFA Sampiyonlar Ligi Çeyrek Final ikinci maçlarinin ardindan yari finale yükselen takimlar beli oldu. Manchester City 3-0’in rövansinda Bayern Münih ile Allianz Arena’da karsi karsiya geldi. Ilk yari gol sesi çikmayan karsilasmanin ikinci yarinin 57. dakikasinda Ingiliz ekibi Norveçli golcüsü Erling Haaland ile 1-0 öne geçti. Ev sahibi karsilasmanin 83. dakikasinda Joshua Kimmich’in penaltidan buldugu golle esitligi yakaladi. Mücadelede baska gol sesi çikmazken Manchester City, 3-0’in rövansinda 1-1 berabere kalarak Alman ekibi Bayern Münih’i eleyip yari finalde Ispanya ekibi Real Madrid’in rakibi oldu.

Yari finalde Milano derbisi

UEFA Sampiyonlar Ligi Çeyrek Finali’nin rövansinda Inter ile Benfica Giuseppe Meazza’da karsilasti. Ev sahibi karsilasmanin 14. dakikasinda Nicolo Barella ile 1-0 öne geçti. Benfica’da 38. dakikada Fredrik Aursnes ile esitligi yakaladi ve ilk yari 1-1’lik skorla tamamlandi. Italyan ekibi maçin 65. dakikasinda Lautaro Martinez ve 78. dakikada Joaquin Correa ile 2 gol bularak skoru 3-1’e getirdi. Portekiz ekibi mücadelenin 86. dakikasinda Antonio Silva ile 90+2 de Petar Musa ile 3-3 beraberligi yakalasa da Italyan ekibi ilk maçta 2-0 yendigi için adini yari finale yazdirdi. Bu sonuçla yari finalde Inter ile Milan karsi karsiya gelecek.

Kaynak: İHA