Kadin Güresçilerin Hedefi Avrupa'da Türk Bayragini Dalgalandirmak

Adana’nin Kozan ilçesinde çalismalarini sürdüren ve birçok derece elde eden kadin güresçiler, milli takim formasi altinda Avrupa’da Türk bayragini dalgalandirmak için çalismalarini sürdürüyor.

Kozanda antrenörleri esliginde yogun çalismayi sürdüren kadin güresçiler hedeflerini belirledi. Yozgat’ta düzenlenen U20 Türkiye Sampiyonasi’nda kendi kategorisinden 3 üst kategoride saglik raporu ile güresen milli sporcu Hatice Nur Sari, Türkiye sampiyonu olmasinin ardindan ilçesinde minderde mücadeleye devam ediyor. Azmi ve basarisi ile ilçede birçok gence örnek olan Sari’nin hedefi milli takim adina önce Avrupa ardindan olimpiyatlarda Türk bayragini dalgalandirmak. Türkiye üçüncüsü Tülin Öztürk ve Üniversitelerarasi Kadinlar Türkiye Güres Sampiyonasinda Türkiye ikinciligi ile ilçeye dönen Zeliha Alsan 50 kilogramda, Nazmiye Budak da 65 kilogramda Avrupa’dan derece almak istiyor. Pandemi döneminde antrenmanlarini evde yastik yorgan ile yapan ve çalismalarina ara vermeden sampiyonluk için mücadele eden kadin güresçiler, Gençlik ve Spor Bakanligi’ndan aldiklari destekler ile hedef büyüterek Avrupa ve olimpiyatlarda Türk bayragini sampiyonluklari ile dalgalandirmak için ter döküyor.

Antrenör Tugba Yilmaz, Musa Delibas, Erol Dagli, Mustafa Uzun önderliginde sampiyonalara hazirlanan kadin güresçiler minderde performanslari ile göz doldurdu.

Olimpiyat sampiyonu Ismet Atli’nin izinde

Ilçe Gençlik Spor Müdürü Kürsat Gültekin, "Hatice ile son sampiyonada gururlandik. Altyapimizda yetisen Tülin ile de ayni gururu yasadik. Kozan’da güresin hedefi yüksek. Olimpiyat sampiyonu Ismet Atli’nin hedefinde ilerleyen gençlerimiz ile bu basariyi yeniden ilçemize kazandiracagimiza inaniyorum" dedi.



"En zor günlerde mücadeleye evde devam etti"

Gençlik ve Spor Bakanligi antrenörü Erol Dagli ise, "Disiplinli bir ekip ile milli takima sporcu göndermenin gururunu yasiyoruz. Pandemi döneminde kizlarimiz mücadeleden vazgeçmedi, evlerde yönlendirdik. Yastik yorganla mücadeleyi kesmediler ve sampiyonluklar pes pese gelmeye basladi.

Erkeklerde ve kizlarda derecelerimiz geliyor. 50’nin üzerinde Türkiye derecesi alan sporcumuz var ve milli takima sporcu göndermemin gururunu yasiyoruz. Hedefimiz Avrupa" diye konustu.



Hedefler Avrupa ve olimpiyat sampiyonlugu

20 yasindaki milli sporcu Zeliha Alsan da 50 kilogramda Ankara’da düzenlenen üniversitelerarasi Kadinlar Türkiye Güres Sampiyonasin’da Türkiye ikinciligi ile ilçeye dönmesinin ardindan hedef büyüttügünü belirterek, "Çok çalismaya ve pes etmememize bagli bir basarimiz var. Hedefim 2026 Akdeniz oyunlarinda ve 2028 olimpiyatlarinda sampiyon olmak" ifadelerini kullandi.

Türkiye üçüncüsü olan Tülin Öztürk da 6 yildir mücadele ettigini ifade ederek, "Ailemizin ve antrenörlerimizin destegi ile derece aldim. Hedefimiz Avrupa’da derece yapabilmek" seklinde konustu.

U20 güreslerinde minderde kendi kategorisinden 3 üst kategoride Türkiye sampiyonu olan 17 yasindaki Hatice Nur Sari, basarinin sirrini pes etmemek olarak ifade ederek, "Kadin güresçi olarak ülkemi gururlandirinca daha mutlu olacagima inaniyorum. Türkiye benim için baslangiç ve Avrupa ve olimpiyatlarda derece yaparak ülkemin bayragini gururla dalgalandirmak istiyorum. Bizim için hiçbir sey engel degil basarabilecegimize inaniyorum" diye konustu.

Kaynak: İHA