Baskan Özgökçen'den Hakem Tepkisi

Konyaspor Kulüp Baskani Fatih Özgökçen, Adana Demirspor maçinda tartismali hakem kararlarina tepki göstererek, “Hakem, belki vermis oldugu bir kirmizi kartin acisini çikarmak için uydurma bir penaltiyla Konyaspor’un haklarini katletmistir. Bunun altinda kalmayacagiz, sessizligimizi bozacagiz. Bundan sonra da Sarper Baris Saka’yi kesinlikle maçlarimizda istemiyoruz” dedi.

Konyaspor Kulüp Baskani Fatih Özgökçen, Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasinda Adana Demirspor’a 2-1 maglup olduklari maçin ardindan açiklamalarda bulundu. Göreve geleli yaklasik 2 yila yakin bir zaman oldugunu hatirlatarak sözlerine baslayan Baskan Fatih Özgökçen, “Türk futbolunun kaosa sürüklenmemesi, iyi yerlere gelmesi adina hep elimizden geldigi kadar sessiz kaldik. Geçen sene neredeyse sampiyonluk mücadelesi verdigimiz mecrada Rizespor maçinda olanlari hatirliyorsunuz. Ama biz yine de Türk futbolunun kaosa sürüklenmemesi adina elimizden geldigi kadar sessiz kalmayi yegledik. Buradan TFF’ye sesleniyorum. Her hafta artik asagi yukari 1 takim açiklama yapmak zorunda kaliyor. Herkes belki kendi kuyruguna basildigi zaman açiklama yapiyormus gibi görünüyor ama bu Türk futbolunun kanayan bir yarasi. Bunun bir an önce önüne geçilmesi gerekiyor. Murat Sancak baskanimla da maçtan önce konustuk. Hakemlerin ne kadar yetersiz oldugunu, kendilerini gelistirmekten aciz oldugunu kendi aramizda konustuk. Bugün de bunu bu maçta uygulamasini bizzat gördük” dedi.



“Sessizligimizi bozacagiz”

Alttan yeni hakemlerin çikarmasi gerektigini savunan Fatih Özgökçen, “Yeni insanlar yetistirmemiz lazim. Burada bugün bize yapilan bir haksizlik yarin baska bir takima yapilabilir ki yapiliyor. Daha önce yapilan açiklamalarda ligin 1.si, 2.si, düsecekleri belli denmisti. Belki bir senaryonun artik bir parçasi haline geldik. Ankaragücü Baskani Faruk Koca geçtigimiz günlerde bir açiklama yapti. Olmayacak seyler oluyor. Bugün de burada bunu gördük. Hakem, belki vermis oldugu bir kirmizi kartin acisini tabiri caizse çikarmak için tamamen uydurma bir penaltiyla olmayacak bir biçimde Konyaspor’un haklarini tam anlamiyla katletmistir. Biz kesinlikle Konyaspor camiasi olarak artik bunun altinda kalmayacagiz. Sessizligimizi bozacagiz. Bundan sonra da Sarper Baris Saka’yi da kesinlikle maçlarimizda istemiyoruz. Çünkü tarafli duruma düsmüstür. Tarafsizligindan endise duyuyoruz demiyorum, tarafsizligini kaybetmistir. Dolayisiyla bunu tüm mecralarda arayacagimizi da buradan ilan ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA