Bakan Akar'dan Kayseri Havalimani Yeni Terminal Binasi Insaatinda Inceleme

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, Kayseri Havalimaninin yeni terminal binasi insaatinda incelemelerde bulundu, telefonda görüstügü yüklenici firma yöneticisinden projenin turizm dönemine yetistirilmesi sözü aldi.

AK Parti’den Kayseri milletvekili adayi gösterilen Akar, Kayseri Havalimani Yeni Terminal Binasi ve Apron Yapim Projesi’nde incelemelerde bulundu. Beraberinde Vali Gökmen Çiçek, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç ile insaat alanini gezen, yetkililerden bilgi alan Akar, gazetecilerin çalismalara iliskin sorularini da yanitladi.

Kayseri için son derece önemli olan yeni terminal binasinin yapiminda sona ulasildigini ifade eden Akar, "Insaat yüzde 90 oraninda tamamlandi. Geri kalan bölümü de kisa süre içinde tamamlanacak " diye konustu.

Havalimani terminal binalarinin kentler için önemli oldugunu belirten Akar, yeni binanin sunacagi imkanlariyla birlikte Kayseri’ye son derece yakisir bir eser olacagini söyledi.

Bu projenin yapimi konusunda desteklerinden dolayi basta Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan olmak üzere ilgili bakanlara sükranlarini ileten Akar, "Yeni terminal binasi ile Kayserimizde turizm konusunda çok daha ileri hamleler mümkün olacak" dedi.

Türkiye’nin 20 yil içinde hava tasimaciligi konusunda geldigi noktaya dikkate çeken Akar, daha sonra yüklenici firmanin yetkilileriyle telefonda görüstü. Çalismalardaki son durumu degerlendiren Akar, projenin turizm dönemine yetistirilmesine yönelik söz aldi.

Öte yandan Bakan Akar, yeni terminal binasi insaatindaki incelemeleri öncesinde Spor Toto Süper Lig’de mücadele eden Yukatel Kayserispor ile Kasimpasa arasindaki futbol müsabakanin ilk yarisini izledi. RHG Enertürk Enerji Stadyumu’na gelisinde taraftarlar tarafindan "Türkiye’nin gururu Hulusi Pasa" sloganlari ile karsilanan Akar’a Yukatel Kayserispor formasi ve atkisi hediye edildi.

Tribünlerde de sevgi gösterisiyle karsilanan Akar, iki takim arasindaki maçin ilk yarisini takip etti.

Kaynak: İHA