Yerel Derbide Kazanan Alaçatispor Oldu

Bölgesel Amatör Lig 10. Grup’ta mücadele eden Çesme Belediyespor ve Alaçatispor arasinda oynanan yerel derbi maçinda Alaçatispor 1-0 galip gelerek 3 puanin sahibi oldu.

Bölgesel Amatör Lig 10. Grup’ta mücadele eden Çesme’nin 2 güzide takimi yerel derbi maçinda karsi karsiya geldi. Yerel derbi maçi nedeniyle genis güvenlik önlemleri alinirken, sezonun ilk yarisindaki yerel derbi maçinda alinan karar geregince Alaçatispor taraftarlari maça alinmadi. Ilk yaridaki derbi maçinda da Çesme Belediyespor taraftarlari Alaçati’daki maça alinmamisti.

Çesme Belediyespor taraftarlari kimlik kartlari ile maçi izlemek için ücretsiz davetiyelerini alinirken, saha girisinde de davetiyeleri ve kimlik kartlari kontrol edilerek tribünlere alindilar.

"Biri sag gözümse digeri sol gözüm"

Yerel derbi maçini Çesme Kaymakami Mehmet Marasli, Çesme Belediye Baskani Ekrem Oran, Çesme Ilçe Gençlik ve Spor Müdürü Nuri Büyükates de izlerken, Belediye Baskani Oran, maç öncesinde konuk takim tribünlerinden maçi izleyecek olan Alaçatispor yöneticilerinin yanina Çesme Belediyespor Kulübü Baskani Mustafa Kaymakçi ile birlikte ile birlikte giderek, centilmence bir maç olmasini diledi. Baskan Oran, Alaçatispor ve Çesme Belediyespor takimlarinin soyunma odalarina da giderek, "Her iki takim da Çesme’mizin takimi. Biri sag gözümse digeri sol gözüm. Centilmence bir maç olmasini diliyorum. Seyredecegim en zor maç olacak" dedi.

Bölgesel Amatör Lig’de yarimadayi temsil eden Çesme’nin 2 güzide takiminin derbi maçinda, maçin skorunu belirleyen tek gol, 71. dakikada Alaçatispor’un oyuncusu Sercan Çekmen’in ayagindan geldi.

"Alaçatispor’un 97 yillik tarihine yakisir bir mücadele vermek için elimizden ne geliyorsa sahaya yansitmaya çalistik"

Maçin ardindan bir degerlendirme yapan Alaçati Gençlik ve Spor Kulübü Baskani Ozan Gençalp, "Öncelikle futbolcularimi, teknik heyetimizi ve kalbi bizlerle çarpan binlerce Alaçatispor taraftarini yürekten kutluyorum. Sezonun basindan beri çok emek verdik. Alaçatispor’un 97 yillik tarihine yakisir bir mücadele vermek için elimizden ne geliyorsa sahaya yansitmaya çalistik. Galip geldigimiz için bugün çok eglenecegiz. Bu Alaçatispor’un hakki. Ama yarindan itibaren tekrar çalismaya baslayarak, Çarsamba günü oynayacagimiz Kartalspor maçina hazirlanacagiz. Sezon sonuna kadar ayni disiplin ve özveriyi futbolcularimiz gösterecektir" dedi.

Alaçatispor, yerel derbi galibiyetiyle puanini 43’e yükselterek, lig siralamasinda 3’üncülügünü korudu. Çesme Belediyespor ise 39 puan ile 4. siradaki yer aldi. Alaçatispor, 5 Nisan Çarsamba günü kendi sahasinda Kartalspor’u agirlayacak. Çesme Belediyespor ise Bagcilarspor ile deplasman maçinda karsilasacak.

Kaynak: İHA