Senol Günes Açiklamasi 'Hak Ettigimiz Bir Galibiyet Aldik'

Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, Fenerbahçe karsisinda dogrulari yaparak hak ettikleri bir galibiyet aldiklarini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasinda Besiktas, deplasmanda Fenerbahçe’yi 4-2 maglup etti. Müsabakanin ardindan düzenlenen basin toplantisinda açiklamalarda bulunan Besiktas Teknik Direktörü Senol Günes, “Iki takim da kazanmak için sahaya çikti. Zor bir maçti. Konum itibariyla geride kalan bir takimiz, onlar 1.’lige daha yakin, biz de 2.’lige yakin. Kazandik ama kaybedebilirdik de. Ilk yarida Fenerbahçe öne geçti, ikinci penaltiyi atabilirlerdi de. Bu sikintilari yasayan bir takim olarak oyunun diger bölümlerinde hiçbir etki atlinda kalmadan, pes etmeden oynamaya çalistik. Hak ettigimiz bir galibiyet aldik. Dogru durus sergiledik. Kompakt oynamaya çalistik. Sonucu alamasak bile dogru yolda gitmek lazim. Bu dogrulari sürekli hale getirirsek Besiktas için daha güzel olacak. Lig yarisi zor. Fenerbahçe’nin bizden daha fazla avantaji var. Galatasaray zaten avantajli” ifadelerini kullandi.

“Kimse kendini basrole koymasin”

Galatasaray, Besiktas, Trabzonspor ve Fenerbahçe arasindaki rekabetin sorulmasi üzerine Günes, “4 takim ligin renklerdir. Rekabetin olmasi güzel. Bugün seyircinin bizi alkislamasi hosuma gitti. Rekabet devam edecek, kimse kendini basrole koymasin. Basrol iyi oynayanlardir. Yetenegini dogru kullananlardir. Maçi kazandik. Fenerbahçe büyük bir takim. Bu maçin sonucuna bakarsak en çok Galatasaray’a yaramis gibi görünüyor” cevabini verdi.

“Redmond sonradan girdi, bastan oynasa belki bu kadar alkis almayabilirdi”

Fenerbahçe karsisinda 3 asist, 1 gole imza atan Redmond’un performansini da degerlendiren tecrübeli teknik adam, “Verimli olmak baska, yetenekli olmak baska. Redmond çalisiyor, zaman zaman yapti yapacak derken, yapmadigi zamanlar vardi. Biz de ona sans verdik. Kevin’i düsündügümüz seviyeye getiremedik. Ghezzal’in gelmesiyle elimiz daha zenginlesti. Bugün sonradan girdi, bastan oynasa belki bu kadar alkis almayabilirdi. Iki oyuncu kaybettik. Tayyip’e çok üzüldüm, bu sakatligiyla bir ara verecek gibi duruyor. Çok düzgün bir karaktere sahip ve yetenekli bir oyuncu” diye konustu.



“Hakem takdir haklarini rakipten yana kullandi”

Müsabakanin hakemi Halil Umut Meler’in takdir haklarini Fenerbahçe’den yana kullandigini dile getiren 70 yasindaki teknik adam, “Hakemle ilgili konusmayi dogru bulmama ragmen takdir haklarini seyircinin de baskisiyla rakibe kullandigini düsünüyorum. Penaltiyi görmedim ama söylenenlere göre penalti olmadigi söyleniyor. Bu kadar teknolojinin oldugu yerde tartisilir. Hakemlerin disarida rahat gezebilecegi ama sahadaki kararlariyla kimseye taraf olmamasinda fayda var” cümlelerine yer verdi.

“Besiktas’in gelecegi dogrulari sürdürülebilir hale getirmesidir”

Geriden gelip kazanmalarindaki etkenlere de deginen Teknik Direktör Günes, “Önemli olan pes etmemek ve isinizi yapmaktir. Kazanmak sonuç almak degildir, oyunu dogru oynamaktir. 10 kisi kalmasina ragmen sadece oyuna odaklanan oyuncularin iyi niyetle oynamasindan geldi. Futbolcu sahaya çikinca yüzde yüzünü verecek. Bu sahaya gelen seyirciye bir saygidir. Bugün maç lehimize döndü. Seyircin de kendi takimina olumsuz tezahüratlari lehimize oldu. Besiktas’in gelecegi bu dogrulari sürdürülebilir hale getirmesidir. Iyi bir takimiz, iyi bir camiayiz. Bu camiaya uygun hale gelmek istiyoruz” dedi.



“Cenk irdelenmesi gereken bir oyuncu”

Fenerbahçe karsisinda 2 gol atan Cenk Tosun’u ‘irdelenmesi gereken oyuncu’ olarak nitelendiren Senol Günes, “Cenk çok agir sakatliklar geçirdi. Avrupa’ya giderken Besiktas’a çok kazandirarak gitti. Geri geldi. Hem Besiktas’in ona hem de onun Besiktas’a ihtiyaci var. Daha çok kostu. Cenk irdelenmesi gereken bir oyuncu. Geride top kazandi, santrfora gidip ön direkte gol atmasi onun oyuncu yeteneklerine dayanan bir olaydi. Aboubakar, Cenk, Redmond düsündügün gibi oynadi” degerlendirmesinde bulundu.

“Çok aceleyle alinan, tartisilmayan bir karardi”

Deprem felaketi nedeniyle ligden çekilen Gaziantep FK ve Hatayspor’un geçmis ve gelecek maçlariyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) aldigi karar hatirlatilan Senol Günes, “Çok aceleyle alinan, tartisilmayan bir karardi. Simdi de bir karar alinsa yine tartisilacak. Burada TFF karar vermeli. Ayni sehirden bir takim oynuyor, digeri oynamiyorsa ben bunu çöpe atarim. Hiçbiri oynamasaydi o zaman. Hak etmedigimiz bir seyi almak dogru degil ama baskasi da hak etmedigi bir seyi aliyorsa dogru degil. Takimlara birakilacak bir sey degil bu. Herkesin fikri alinir ama akli selim bir karar verilir” diyerek sözlerini noktaladi.

Kaynak: İHA