Manisa FK - Gençlerbirligi Maçinin Ardindan

Spor Toto 1. Lig’in 30. haftasinda oynanan Manisa Futbol Kulübü-Gençlerbirligi müsabakasinin ardindan iki takimin teknik direktörleri basin toplantisinda maçi degerlendirdi.

Spor Toto 1. Lig’in 30. haftasinda Manisa Futbol Kulübü, evinde karsilastigi Gençlerbirligi’ni ikinci yarida buldugu gollerle 2-1 maglup etti. Maçin ardindan her iki takimin teknik direktörleri basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Manisa Futbol Kulübü Teknik Direktörü Yalçin Kosukavak, "Iki bölümden olusan bir oyundan bahsetmek gerekiyor. Oyunun ilk yarisi çok ön alan baskilari yapamadik. Topu 3. bölgede tutamadik, etkisiz bir oyun oynadik. Ikinci yari itibariyle oyun degisikligi yaptik. 1 oyuncu degistirdik. Topun rakipte oldugu zamanlarda oynamakta güçlük çekiyorduk. Ikinci yari ön alan baskilari ile oyunu tamamen ele geçirdik. 2-1 olmadan önce de 3-4 pozisyonumuz var. Orada da skoru alabilirdik. Zaman zaman takimda böyle seyler oluyor. Standart bir oyun oynayamiyoruz. Oyuncu performanslari çok inisli çikisli oluyor. Genç oyuncularimiz var. Repertuar biraz dar. Oyunu iki yönlü oynayamadigimiz sürece zaman zaman bundan önceki maçlarda da böyle seyler oldu. Bazi bölümler variz, bazi bölümler yokuz. Yarisabilmemiz için bunlari halletmemiz gerekiyor ama sonuçta genç oyuncularla oynuyoruz. Bugün kazandigimiz için mutluyuz. Ligin sonuna dogru yaklastikça zorluk derecesi artan maçlar oluyor. Bu baski ile basa çikmak çok da kolay degil. Eger genç oyunculariniz varsa haftalik egrileri, maçlardaki performans egrileri dalgali oluyor. Bunlar da zamanla bu tecrübeleri edinecekler. Gençlerbirligi’ne de bundan sonraki maçlarinda basarilar dilerim" dedi.



Gençlerbirligi cephesi

Haftalardir iyi oynamalarina ragmen kazanamadiklarini belirten Gençlerbirligi Teknik Direktörü Mustafa Dalci ise, "Sahada oynanan oyunun karsiligini alamamak gerçekten üzücü. Bugün ilk yari maçi koparabilirdik. Rakibe neredeyse pozisyon vermeden ilk yariyi 1-0 önde kapattik. Hatta devreye girmeden net bir pozisyon daha yakaladik. Onu yapmis olsak, ikinci yari baska bir oyun oynanirdi. Ikinci yari oyunun hikayesi biraz degisti. Rakip takim ön alan baskilariyla basladi.

Geçis oyunu yaparken bizdeyken topu kaybetmemizle beraber maalesef golü yedik. Ondan sonra rakip 5-10 dakika tekrar baski yapiyor gibi duruyordu ama toparlanmak adina bir seyler yaptik. Biraz daha toparladik ama duran toptan yedigimiz golle maglup olduk. Haftalardik almamiz gereken puanlari alamadik, gerçekten bizi üzüyor. Oyunun hakki bu degildi. Artik bu maçi unutup önümüzdeki maçlara bakacagiz. Kaybettigimiz için üzgünüz" diye konustu.

Kaynak: İHA