Karaman'da Halk Oyunlari Il Birinciligi Yarismasi

Karaman’da okul sporlari faaliyetleri çerçevesinde düzenlenen halk oyunlari il birinciligi yarismalari izleyenlere cosku dolu anlar yasatti.

Atatürk Spor Kompleksi Kazim Karabekir Spor Salonu’nda küçükler, yildizlar ve gençler kategorilerinde düzenlenen okullar arasi halk oyunlari il birinciligi yarismalari 5 okul takiminin katilimi ile gerçeklesti. Düzenlemeli ve düzenlemesiz dalda gerçeklestirilen yarismalara halk yogun ilgi gösterirken, ögrenciler kategorilerinde birinci olabilmek için tüm hünerlerini sergiledi. Renkli görüntülerin yasandigi yarismalarda küçükler düzenlemesizde Cumhuriyet Nihat Aslan Ilkokulu 75 puanla birinci, yildizlar düzenlemesizde Ibrahimbey Ortaokulu 82.67 puanla birinci, Hoca Ahmet Yesevi Ortaokulu 81.67 puanla ikinci oldu. Gençler kategorisinde ise düzenlemesiz dalda Karaman Güzel Sanatlar Lisesi 83 tam puan ile birinci olurken, düzenlemeli dalda Karaman Lisesi 81 il birincisi olan takimlar oldu.

Okul sporlari Halk Oyunlari Il Birinciligi yarislari sonunda kategorilerinde dereceye giren okullar Türkiye sampiyonasi grup yarismalarinda Karaman’i temsil etmeye hak kazandi. Yarismalar sonunda dereceye giren takimlara kupa ve madalyalari Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Spor Hizmetleri Müdürü Mustafa Karadeniz ve okul müdürleri tarafindan verildi.

Kaynak: İHA