Devran Yanardag'dan Adim Adim Dünya Sampiyonluguna

Ankara’da gerçeklestirilen IFMA EMF U23 Ümitler Gençler Avrupa Muaythai Avrupa Sampiyonasi’nda sampiyon olan Devran Yanardag’in yeni hedefi dünya sampiyonu olmak.

Sivas’ta yasayan Devran Yanardag iki yildir yaptigi Muaythai sporunda elde ettigi basarilarla adindan sikça söz ettiriyor. 3 yasindaki sporcu, son olarak Ankara’da düzenlenen IFMA EMF U23 Ümitler Gençler Avrupa Muaythai Avrupa Sampiyonasi’nda Avrupa sampiyonu oldu. Rus ve Azerbaycanli rakipleriyle yaptigi 2 maçin 2’sini de kazarak Avrupa sampiyonu olan Devran Yanardag, simdiki hedefinin dünya sampiyonu olup daha sonrasinda da kendisi gibi sporcular yetistirmek oldugunu belirterek, “Simdi Avrupa sampiyonu oldum, çok güzel bir his. Türkiye’yi ve memleketim Sivas’i temsil ettim. Hedefim dünya sampiyonu olabilmek daha sonrasinda da antrenör olup ögrenci yetistirmek” dedi.



“Burada ögrendiklerimi uygulayip maçi kazanip geliyoruz”

Devran Yanardag, zorlu geçen antrenman günlerinden bahsederek, “Ringe çiktigimda güzel bir duygu hissettim, rakiplerim zordu. Baslarda ilk raunt gitmisti zaten. Bizde yenildigimizi anlayinca baski yaptik ve 2-3 rauntlari ben alarak maçi kazandim. Ikinci maçimda rakibim Rus’tu ve onu daha kolay yendim. Simdi Avrupa sampiyonu oldum, çok güzel bir his. Türkiye’yi ve memleketim Sivas’i temsil ettim. Ögretmenlerim sayesin de güç, kondisyon ve tecrübe kazaniyorum. Burada örendiklerimi uygulayip maçi kazanip geliyoruz ”diye konustu.



“Kumas var islenmesi gerekiyor”

Yanardag’in hocalarindan Turan Aris, Devran’in çok yetenekli oldugunu ve Dünya Sampiyonasi için idmanlara tüm hiziyla devam ettiginden bahsederek, “Sporcumuz Devran 34 kilogram yildizlar kategorisinde ilk önce Türkiye sampiyonu oldu daha sonra 21 ve 28 talihleri arasinda yapilan Muaythai Avrupa Sampiyonasi’nda 34 kilogramda Avrupa sampiyonu oldu. Sporcumuza çok tesekkür ediyoruz. Ülkemize ve memleketimize basariyla dönüs yapti. Mutlaka gelecek vaat eden bir sporcu, kumas var islenmesi gerekiyor. Buda zaman gerektiren bir durum. Devrani biz iki ögretmen çalistiriyoruz” dedi.



“Türkün gücünü herkesin görmesini isteriz”

Devran Yanardag’in hocalarindan Ömer Simsek, Dünya Sampiyonasinda Türk’ün gücünü dünyanin göreceginden bahsederek, “Devran, Türkiye’yi ve Sivas’i temsil etti, bizlere bu gururu yasatti. Bizler hocalari olarak maddi manevi her zaman yanindayiz. Sporcumuz çalismalarini bizimle birlikte devam ettiriyor ve insallah ileride bizler gibi antrenör olur. Kendisi gibi parlak gençler yetistirir. Devranin önünde birçok maç var ve bizim hayallerimiz hedeflerimiz büyük. Dünya sampiyonu olup tüm dünyanin Devran adini duymasini istiyoruz. Bir Türkün gücünü herkesin görmesini isteriz” dedi.

Kaynak: İHA