Alapli Belediye Spor, Sampiyon Olarak BAL Ligi'ne Yükseldi

Zonguldak Süper Amatör Lig’inde mücadele eden Alapli Belediye Spor, Yeni Mahalle spor ile oynadigi maçtan 9-0’lik skorla galibiyet ile ayrilarak sampiyon olarak BAL Ligi’ne yükseldi.

Ligin 23. Haftasinda, Zonguldak Süper Amatör Ligi’nde mücadele eden Alapli Belediye Spor ile Yeni Mahalle Spor 02 Nisan 2023 günü Alapli Sehir stadyumda girdigi sampiyonluk mücadelesinde Yeni Mahalle Sporu 9-0 yenerek BAL ligine adini yazdirdi.

Karsilasma sonunda Alapli Belediye Spor yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet ve futbolcular ‘sen çok yasa Alapli Belediye Spor’ ve ’2022-2023 sampiyonu Alapli Belediye spor’ tisörtleri giyerek sampiyonluk sevincini taraftarlariyla paylasti.

Alapli Kaymakami Vedat Yilmaz, "Sampiyonluk kupasi yönetimin, teknik heyetin, futbolcularin alinlarinin hakki, alinlarinin terinin hakki, sampiyonluk Alapli’ya armagan olsun. Bölgesel BAL Ligde basarilar diliyorum" dedi.

Alapli Belediye Baskan Nuri Tekin ise sampiyonluklarini vatandaslara armagan ettiklerini belirterek, "Alapli halki ve Alapli Belediye spor Süper Amatör liginde maçlarinda basarili maçlar çikararak, sampiyon oldu. Yönetim kurulumuzla, teknik heyetimizle, futbolcularimizla, malzemecilerimizle, taraftarlarimizla, Alapli halkimizla, basinimizin güzide temsilcileriyle bir aile ortami olusurken, birlik beraberlik içerisinde basari geldi. Çalismalarimizi, emeklerimizi Allah bosa çikarmadi. Bizlere maddi manevi destek veren herkese çok tesekkür ediyorum. Alapli , halkiyla, takimiyla profesyonel ligleri hak ediyor. Insallah bu sene Bölgesel BAL Ligin de iyi bir kadro kurarak, iyi mücadele ederek istedigimiz hedefe ulasiriz. Alapli her seyi hak ediyor. Sampiyonluk sehrimize, halkimiza, taraftarlarimiza hayirli ugurlu olsun" ifadelerini kullandi.

Teknik Direktörü Gökman Basoglu, sezon basindan bu yana iyi çalistiklarini vurgulayarak, "Herkes tatil yaparken biz çalistik emek harcadik ve çalismamizin karsiligini aldik. Yönetim kurulumuza, Alapli taraftarlarimiza sampiyonlugu armagan ediyorum. Insallah Alapli daha iyi yerlerde olacak. Sampiyon oldugumuz için çok mutluyuz" seklinde konustu.

Alapli Belediye spor ’un taraftar grubu ’Mavi Seytanlar’ Alapli Sehir Stadinda takimlarina 90 dakika destek vererek, sampiyonlugun kazanilmasinda büyük pay sahibi oldu. Karsilasma sonunda taraftar grubu, protokol üyeleri, Alapli Belediye sporlu yöneticiler, teknik heyet ve futbolcularla davul zurna arasinda sampiyonlugu kutladilar.

Kaynak: İHA