Selahattin Baki Açiklamasi 'Iki Kupayi Da Birakmayacagiz'

Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, 2-1 kazandiklari Basaksehir maçi sonrasi, iki kupayi da birakmayacaklarina dikkat çekerek, “Ligin boyunun kisaldigi zorlu dönemeçte çok önemli bir galibiyet aldik” dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasinda Fenerbahçe, deplasmanda karsilastigi Medipol Basaksehir’i Joao Pedro’nun attigi gollerle 2-1 maglup etti. Müsabaka sonrasi basin mensuplarina açiklamalarda bulunan Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Baki, “Böyle kritik galibiyetlerden sonra takimi ve hocayi tebrik ederek baslarim sözlerime ama bugün özellikle Fenerbahçe taraftarina, Fenerbahçe deplasman tribününe parantez açmak istiyorum; böylesine kritik ve gergin bir virajda bir saniye olsun, takimdan kopmadilar, sahadan kopmadilar, destek verdiler, takimi ateslediler. Takim o enerjiyi alinca ayaga kalkti. Onlar ayaga kalkinca biz tribünde inandik. Ligin boyunun kisaldigi zorlu dönemeçte çok önemli bir galibiyet aldik. Hepsine çok tesekkür ediyorum. Daha sonra takimi ikinci yari ortaya koydugu büyük refleks ve karakterden dolayi tebrik ediyorum. Özellikle geldiginden beri sanssizliklar yasayan Joao Pedro’nun da böyle bir maçta ortaya çikmasi hem onun için hem bizim için çok iyi oldu. Umarim böyle devam eder ve seytanin bacagini kirmis olur” ifadelerini kullandi.

“MHK ve TFF’den daha cesur yönetim bekliyoruz”

Son haftalarda deplasmanlarda penaltilarin verilmedigini ifade eden Baki, “Galip gelirken de konusulmasi gerekenler var. Bunlari da atlamamamiz gerekiyor. Fenerbahçe’nin bir kere daha bir penaltisi verilmedi. Hadi saha hakemi görmedi, VAR bu teknolojide nasil atliyor? Inanilir gibi degil. Burada bir yükselen trend var. Son haftalarda Fenerbahçe’nin penaltilari onore edilmeme trendi. Adana Demirspor deplasmani, Alanyaspor deplasmani, Karagümrük deplasmani ve bugün Basaksehir deplasmaninda Eger takim bu maçlarin çogunu döndüremeseydi, bugün belki de bambaska senaryo konusacaktik. Bu da lobicilerin ne kadar aktif oldugunu ve maalesef bu algilarinin ne kadar ise yaradigini gösteriyor. Biz artik ligin boyunun kisaldigi bu dönemeçte daha cesur MHK yönetimini, daha cesur TFF yönetimini bekliyoruz. Camiamiz da bunu bekliyor. Biz bu isi sonuna kadar kovalayacagiz. Iki kupayi da birakmayacagiz, kovalayacagiz” seklinde konustu.



“Bütün kartlar dogruydu”

Tartisilan kararlari da degerlendiren Baki, sözlerini söyle tamamladi:

“Bu sezon ve özellikle son haftalarda çok fazla tartisilan kartlar oldu. Saha hakemi görmeyebilir ama VAR bunu maalesef Fenerbahçe lehine bir karar olarak yorumladi. En azindan sahadaki hakem de bu sari kart ve kirmizi kartlardan etkilenmemis olacak ki bugün verdigi bütün kartlar dogruydu."

Kaynak: İHA