Jorge Jesus Açiklamasi 'Önümüzde 6 Final Maçi Var'

Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus, Basaksehir maçinin ardindan, “Önümüzde ligde 6 final maçi var. Kupada da 3 maç oynayacagimiza inaniyoruz. Yapmamiz gereken konsantre sekilde isimizi yapmak, dinlenmek. Son 2 maç bizde izler birakti. Yapmamiz gereken sey bir sonraki maça hazirlanmak” dedi.

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasinda deplasmanda karsilastigi Basaksehir’i 2-1 maglup etti. Maçin ardindan Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. Takiminin bir maçi daha geriden gelerek kazanmasindan dolayi çok mutlu oldugunu söyleyen Jesus, “Bugünkü hedefimize ulastik. Hedefimiz galip gelmek ve rakibin üzerinde baski olusturmakti. Bir kez daha geriden gelerek maçi çevirdik. Takim inandi, ruhunu koydu sahaya. Bir kez daha geriden gelerek 3 puan aldi. Takimi tebrik ediyorum. Onlarin teknik direktörü olmaktan dolayi çok mutluyum ve gururluyum. Taraftara tesekkür ediyorum. Sonucu degistirmeye yardimci oldular. Yapmamiz gereken bir sonraki maça kadar toparlanmak. Önümüzde ligde 6 final maçi var. Kupada da 3 maç oynayacagimiza inaniyoruz. Yapmamiz gereken konsantre sekilde isimizi yapmak, dinlenmek. Son 2 maç bizde izler birakti. Yapmamiz gereken sey bir sonraki maça hazirlanmak” seklinde konustu.



“Hakemin performansinin iyi oldugunu düsünüyorum”

Mücadelenin hakemi Suat Arslanboga’nin iyi bir yönetim sergiledigini vurgulayan Jesus, “Hakemin bugünkü performansinin iyi oldugunu düsünüyorum. Basaksehir oyunculari çok faul yapiyorlardi. Çok fazla sari kart gördüler. Çok sari kart görürseniz kirmizi kart da görebilirsiniz. Hakem pozisyonlari iyi gördü. Tek katilmadigim nokta 6 dakika uzatma verdi. Buna katilmiyorum. Basaksehir kalecisi çok fazla vakit geçirdi, yerde yatti. Bazi kaleciler nerdeyse 20 dakika vakit öldürmek istiyorlar. Gelismis ülkelerde bu yok. Maalesef Türkiye’de var. Kalecilerin kendi kapasitelerini göstermeleri gerekiyor. Kurtaris yapmalari gerekiyor. Vakit geçirmemeleri gerekiyor. Ingiltere, Italya, Ispanya ve Fransa’da bu tarz seyler göremezsiniz. Hakem iyiydi. 4. hakemi de tebrik etmek gerekiyor. Zaman zaman adrenali iyi yönetmesi gerekiyordu. Biz kendi takimimiza kizinca saha kenarinda adrenalin yükselebiliyor. O anlari iyi idare ettigini düsünüyorum. Bu ligin sportif gerçekligi yok diyerek hakemleri kastetmemistim. Oynanmamis maçlarin kazanilmasindan bahsetmistim. Bu konu hakkinda daha faza konusmak istemiyorum” diye konustu.



“Geriden gelerek kazanmak özgüven veriyor ama bununla her zaman bas edemeyiz”

Geriden gelerek kazanmanin takima özgüven asiladigini söyleyen Jorge Jesus, bunun her maçta olmamasi gerektigine deginerek, “7. defa geriden gelerek galip geldik. Bu takima çok inaniyorum. Terinin son damlasina kadar savasiyor. Özgüvenli bir takim. Bu tarz galibiyetler özgüveni artiriyor ama her zaman böyle olmamasi gerekir. Simdiye kadar basimiza gelen problemleri çözmeyi bildik. Bir yandan bize özgüven verdi ama analiz etmemiz gerekiyor. Her zaman bununla bas edemezsiniz” ifadelerini kullandi.

“Irfan Can’in kalitesini gösterecegi bir pozisyon olmadi”

Jorge Jesus, kaleci Irfan Can Egribayat’in performansinin sorulmasi üzerine “Altay’in sakatligi sonrasi Irfan Can’i oynatmaya basladik ama rakipler kendisinin kalitesini gösterecek kadar kalemize bu sürede hiç gelemedi. Bir gol yedi ama kendi hatamizdan gelen goldü. Bir tane de direkten dönen top vardi. Kendi kalitesini gösterecek pozisyon görmedi. Biz ona güveniyoruz. Bu sekilde devam edecek. 1. siradaki takimin 2. siradaki takimin üstünde baski olur. 1. sirada olup baski hissetmeyi tercih ederim. Bazen sampiyon oldu bazen olamadim ama 1. sirada olup o baskiyi hissetmeyi tercih ederim” degerlendirmesini yapti.

"Baski istemiyorsaniz, Karagümrük, Ümraniyespor gibi takimlarda oynayabilirsiniz”

Takimin üzerindeki baskinin normal olduguna deginen Jesus, “Bu çok normal her takim üstünde baski vardir. Galatasaray’da da baski vardir. Sampiyonluga oynayan her takimda baski vardir. Baski olmazsa Barcelona, Real Madrid, Galatasaray, Fenerbahçe gibi takimlarda oynayamazsiniz. Sadece oyuncular üzerinde degil bizim üzerimizde de baski var. Baski istemiyorsaniz Karagümrük, Ümraniyespor gibi takimlarda oynayabilirsiniz” diyerek açiklamalarini tamamladi.

Kaynak: İHA