Boluspor - Çaykur Rizespor Maçinin Ardindan

Spor Toto 1. Lig’in 33. haftasinda oynanan Boluspor-Çaykur Rizespor maçinin ardindan iki takimin teknik direktörleri basin toplantisinda müsabakayi degerlendirdi.

Spor Toto 1. Lig’in 33. haftasinda Boluspor, konuk ettigi Çaykur Rizespor’a 2-0 maglup oldu. Maçin ardindan her iki takimin teknik direktörleri basin toplantisinda açiklamalarda bulundu. 10 kisi kalarak ikinci yariyi gol yemeden kapattiklarini vurgulayan Rizespor Teknik Direktörü Bülent Korkmaz, “Zor bir deplasmandi. Gol yemeden 10 kisi kalmamiza ragmen ikinci yari gol demeden 2-0’la tamamladik. Çünkü Boluspor bu maçta kazanip play-off’u zorlamak istiyordu. Bunun da bilincindeydik. Dolayisiyla yani oyundan ziyade skoru almak çok önemliydi. Skoru aldik. Yolumuza devam ediyoruz. Takim halinde oynamaya çalisiyoruz. Takim halinde hareket etmeye çalisiyoruz. Önümüzdeki maça hazirlanmak zorundayiz. Vallahi söylenecek bir sey yok yani” ifadelerini kullandi.

Zirve yarisinin zorlu geçtigine deginen Korkmaz, “Ilk defa bir 1. Lig takimiyla çalisiyorum ama hep takip ediyordum. Ilk defa böyle bir zirve yarisi var. Yani 6-7 takim var. Hiçbir zaman olmadi bu. Samsunspor zaten garantiledi çikmayi. Ama o 5-6 takim çok zorluyor. Dolayisiyla yani zor zor geçiyor. Çok iyi mücadele ediyoruz. O mücadelenin sonucu. Sonuçlari aliyoruz. Bundan sonraki maç bizim için daha da önemli” diye konustu.



“Baski sorun degil, bununla besleniyorum”

Kendisine yapilan baskilarini degerlendiren Bülent Korkmaz, “Ben 20 sene üst seviye top oynadim. Galatasaray’da oynadim. Milli takimda oynadim. Avrupa kupalarinda oynadim. Ben disaridan olan baskiya alisik bir insanim. Yani benim için sorun yok. Ben her türlü baskiya ekibimle beraber alisik oldugumuz için biz kendi dogrularimizi yapmaya çalisiyoruz ekiple beraber ama önemli olan bu ikinci yaridaki yaptigimiz transferler de gerçi son 2-3 maçtir var. 1-2 oyuncudan tam faydalanamiyoruz. Onlar da çok bize faydasi oldu. Rekabet ortami olustu. Bu rekabet ortami olustugu zaman da oyuncular daha iyi oynamaya basladi.

Dedigim gibi, benim için baski, disaridan baski, içeride baski benim için sorun degil. Çünkü ben hayatimi bununla yasadim. Bununla besleniyorum. Açik ve net söylemek lazim” dedi.



Bilazer: "20 tane sut atmisiz. Sadece kaleyi bulamadik.”

Rakip kaleye 20 sut attiklarini ancak kaleyi bulamadiklarini söyleyen Boluspor Teknik Direktörü Muzaffer Bilazer, “Bugün tabii bizim için çok önemli bir maçti. Iki maç, maglubiyetten sonra maçin zorluklari da çok fazlaydi. Ama ona ragmen bugün istedigimiz oyunu aslinda oynadik. Oyuncularim bugün maçi kazanmak için gereken her seyi yapti. Skoru da dengeleyemedik. 20 tane sut atmisiz. Sadece kaleyi bulamadik. Maçin basinda ve ikinci yedigimiz gol son haftanin tekrari oldu bizim için. Kendi ayagimizdaki bir top yine rakibe vererek basit bir top kaybiyla yedigimiz bir ikinci gol. Ikinci yari formasyon degisikligine gittik. Rakip on kisi kaldi. Pozisyonlar bulmamiza ragmen bugün özellikle finalde çok beceriksiz kaldik. Ve yine istemedigimiz bir maglubiyet aldik. 3 haftada önemli avantaji kaybettik. Bu konuda üzgünüz” dedi.



“Bununla ilgili biz yönetimle görüsecegiz”

Maç sonunda ‘istifa’ seslerini yükselten taraftarlari da degerlendiren Muzaffer Bilazer, “Simdi taraftar bu kulübün sembolü, simgesi. Onlara saygi duyuyoruz. Ama bu kulüp bir adim atti bu sene. Bu yönetim bundan sonra da atacagi dogru adimlarla bu kulüp ben daha önce de söyledim. Burada dogru isler yapiliyor ve yakin zamanda içerisinde kulüp tekrar tarihinde oldugu gibi arzuladigi yere gelecektir. Bununla ilgili biz tabii yönetimle görüsecegiz. Bu kulüp için neyse sagliklisi, dogrusu neyse ona göre biz hareket edecegiz” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA