5 Kez Avrupa Sampiyonu Olan Yasemin Adar Yigit, 6. Madalyayi Almaya Gidiyor

Kadin Güres Milli Takimi’nda 5. kez Avrupa’nin en büyügü olan Yasemin Adar Yigit, “Simdi ki hedefimiz ise 6. kez Avrupa sampiyonu olmak” dedi.

Yasemin Adar Yigit ve milli takim arkadaslari Hirvatistan’in Zagreb sehrinde düzenlenecek Büyükler Avrupa Güres Sampiyonasi’nda mindere çikmak için hazirliklarini tamamladi. Avrupa sampiyonlugunu gögüsleyen sporcularin bu yilda minderde Türk bayragiyla zafer turu atmasi bekleniyor.

2020 Yaz Olimpiyatlari’nda bronz madalya sahibi ve 2017 ile 2022 yillari dünya sampiyonlugu olan Yasemin Adar Yigit, 2024 Paris Olimpiyatlari’nda ise hedefinin altin madalya oldugunu söyledi.

Hirvatistan’in Zagreb sehrine gitmeye hazirlanan A Milli kadin güresçiler, Türkiye’yi yurt disinda temsil etmek için Edirne’deki hazirlik çalislarini tamamlayip yolla çikti.

Sampiyonada ilk olarak serbest stilde müsabakalar gerçeklestirilecek. Kadinlar ve grekoromen stil müsabakalariyla sampiyona 23 Nisan’da tamamlanacak. Geçtigimiz yil Macaristan’in Budapeste kentinde düzenlenen 2022 Büyükler Avrupa Güres Sampiyonasi’nda milli sporcular 7 altin, 3 gümüs ve 7 bronz madalyayla toplamda 17 madalya alarak tarihteki en çok madalya kazanma rekorunu kirmisti. Türkiye ayrica 2022 Büyükler Avrupa Güres Sampiyonasi’nda en çok madalya alan ülke olmustu.

Yasemin Adar Yigit: “Simdi ki hedefimiz ise 6. kez Avrupa sampiyonu olmak”

Hirvatistan’in baskenti Zagreb’de düzenlenen Büyükler Avrupa Güres Sampiyonasi’na yolcu odluklarini belirten Kadin Güres Milli Takimi Sporcusu Yasemin Adar Yigit, “Edirne’de çok güzel bir hazirlik dönemi geçirdik. Gerçekten de çok güzel çalistigimiza inaniyorum. Geçen sene zaten Avrupa sampiyonuyduk, bu sen de insallah Avrupa sampiyonu olmak istiyoruz. Benim bireysel olarak zaten 5.kez Avrupa sampiyonlugum var. Simdi ki hedefimiz ise 6. kez Avrupa sampiyonu olmak. Bildigimiz üzere önümüzde ramazan bayrami var. Bizlerde çiftte bayram yasamak istiyoruz. Insallah ülkemizi en iyi sekilde temsil eder, ay yildizli bayragimizi dalgalandirip istiklal marsini okuruz” dedi.

Bu sene çok önemli müsabakalarinin oldugunu dile getiren Yasemin Adar Yigit, “Dünya sampiyonasinda ilk 5’e girmek olimpiyatlara gitmeye hak kazandiriyor. Önümüzde Paris’te yapilacak olan olimpiyatlar var. Her sporcunun hayalini kurdugu ve en zirvede olan yer. Tabi ki bende gitmek istiyorum. Bildigimiz üzere Tokyo 2020 Olimpiyatlari’nda sampiyonluk elde etmistim. 2024 Paris Olimpiyatlari’nda altin madalyayi hedefliyorum” diye konustu.



Efrahim Kahraman: “Hedefimiz yine ilk 3 olacaktir”

Kadin Güres Milli Takimi Teknik Direktörü Efrahim Kahraman, “Edirne’de çok güzel çalisma dönemi geçirdik. Daha öncede biz defalarca buradan giderek basarili olarak dönmüstük. Biz son Avrupa Sampiyonlugu takimi olarak buradaki hedefimiz yine ilk 3 olacaktir. Takimimizda çok tecrübeli ve sampiyon kizlarimiz var. Ülke olarak beklentimiz tabi ki yüksek. Insallah oraya gidip alnimizin akiyla döneriz” seklinde konustu.

Ülkede çok olumsuz bir deprem felaketinin meydana geldigini Aktaran Kahraman, “Biz buradaki bütün madalyalarimizi depremzedelere bagislamak istiyoruz. Alacagimiz bütün sampiyonluklari insallah onlara armagan edecegiz. Ülkemiz için de hayirli ugurlu olur insallah” ifadelerine yer verdi.

Selim Ak: “Ülkemizin en çok ihtiyaci olan bir dönem”

Kadin Milli Güres Takimi’na Avrupa’da katilacaklari müsabakalarda basarilar dileyen Edirne Gençlik ve Spor Il Müdürü Selim Ak, “Ülkemizin en çok ihtiyaci olan bir dönemde insallah sporcularimiz bütün madalyalari alarak bizleri mutlu ederler. Ben antrenörlerimize, federasyonumuza ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum. Sporcularimizin bizi en iyi sekilde temsil edecegine inaniyor ve basarilar diliyorum” ifadelerini kullandi.

Kaynak: İHA