Yarismada Ayakkabisi Yirtilan Kadin Sporcu, Kosuyu Yalin Ayakla Tamamlandi

Huzur ortaminin saglanmasiyla Türkiye Atletizm Federasyonu tarafindan Siirt’te ilk kez düzenlenen Dag Kosulari Sampiyonasi’nda atletler, milli takima girebilmek için kostu. Van’dan gelen atlet Tuba Çelik, yarisi yalin ayakla tamamladi.

Son yillarda gerçeklestirilen basarili operasyonlarin ardindan huzurun hakim oldugu Siirt’in Eruh ilçesi Çirav daglari, terörün temizlenmesiyle birlikte yapilan çesitli spor müsabakalarinin gözde mekanlarindan biri haline geldi.

Güneydogu ve Dogu Anadolu Bölgesi’nde ilk defa Siirt’in Eruh ilçesinde düzenlenen yarismaya, 33 ilden toplam 250 sporcu katildi.

Van’in Çaldiran ilçesinden yarismaya katilan atlet Tuba Çelik’in, 6 kilometrelik parkurun yarisinda ayakkabisi yirtildi. Mücadeleyi birakmayan Çelik, parkuru çiplak ayakla tamamladi.

Van’dan milli takima girmek için geldigini söyleyen Çelik, ayakkabisinin yirtilmasina ragmen mücadeleyi birakmayarak kosuyu tamamladigi için mutlu oldugunu söyledi.

Çelik, “6 kilometre kostum ama yarisinda ayakkabim yirtildi. Yarisi zar zor bitirebildim. Zor sartlarla buraya geldik. Çaldiran’da imkanimiz yok ona ragmen burada yarisi bitirdim. Önemli olan yarisi bitirmekti ayakkabisiz da olsa bitirdim. Ayagimin alti mosmor olmus. Desteklerinden dolayi Hikmet hocama da çok tesekkür ederim” dedi.

Dereceye giren sporculara, Siirt’in Eruh ilçesinde düzenlenen törenle madalya ve kupalari verildi.

Programa, Ilçe Kaymakami Ömer Faruk Özdemir, kurum müdürleri, sporcular ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA