Ihsan Derelioglu Açiklamasi 'Skor Eksik Kaldi'

Trabzonspor Teknik Direktörü Ihsan Derelioglu, Besiktas maçinin ardindan 3 puan alamadiklarini ancak 3 puandan fazlasini kazandiklarini söyleyerek, "Skor eksik kaldi" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 29. haftasinda sahasinda Besiktas ile 0-0 berabere kalan Trabzonspor’da Teknik Direktör Ihsan Derelioglu, futbol takiminin kaliteli oyunculardan kurulu oldugunu belirterek, "Trabzonspor kaliteli oyunculardan kurulu. Geçen senenin sampiyonu. Bu yila devreden kadrodan kayiplar olsa da o duyguyu yasamis oyuncu sayisi fazla. O duyguyu zaman zaman kaybetmis olsak da bir degisimin olabilecegini düsünüyorduk. Oyuncu arkadaslarimiz çok olumlu bir cevap verdi. Trabzonspor oyuncusu olduklarini ve onlari kimsenin kolay kolay yok sayamayacagini, Trabzonspor’un bu ligde her zaman var olacagini ve her zaman kazanan takim tarafinda olacagini göstermek durumundaydilar" diye konustu.



"Bizim genlerimizde ve kültürümüzde kazanmak var"

Bugün maçi kazanabileceklerini vurgulayan Derelioglu, "Maçtan ve 3 puandan daha fazla degerler kazandik diye düsünüyorum. Oyuncu arkadaslarimin özgüven kazanmalari ve kendi kimliklerini sahaya koymalari sahada bastiklari yerde iz birakmalari bu sinyalleri verdi. Trabzonspor’un hocasi olarak ya da bunun içinde gelmis birisi olarak bizim genlerimizde ve kültürümüzde kazanmak var. Kazanamadigimiz zaman bizim mutlu olmamiz mümkün degil. Ancak bu aksam farkli bir aksamdi. Bu aksam 3 puan alamamamiza ragmen farkli degerler kazandigimiz için mutluyum. Bundan sonra Trabzonspor’un önünü daha net görebilecegini önümüzdeki yilin planlarini daha net daha organize, daha rahat hazirlanarak yapabilecegini düsünüyorum. Bu skor ve bu oyunun ortaya çikan ruhun zaman kazanma sag duyulu hareket etme adina Trabzonspor’a zaman kazandiracaktir diye düsünüyorum. Trabzonspor Kulübü’nün sag duyuya ihtiyaci var. Gelecekle ilgili planlarinin ortaya koymak için zaman ihtiyaci var. Stres ve baski altinda kalmadan plan ve projelerini hayata geçirmeleri anlaminda müsaade edilmesi gerektigini düsünüyorum. Bu maç gelecek için önemli bir isik olmustur. Biz görevimizi yapmanin huzuru içerisindeyiz. Bura da asil olan oyunculardan bunlar tekrar deger kazanmali. Kulübün deger kazanmasi çok daha önemli. Haftalardir süren bir düsüsten sonra özgüven kazanmalari bundan sonrasi içinde çok önemli. Onlara tesekkür ediyorum. Olmasi gereken durusu gösterdiler. Yapmalari gerekenleri yaptilar. Bazen futbol adina yapmaniz gerekeni yaparsiniz ama olmaz. Bugün de skor eksik kaldi. Yine de bu mücadeleden dolayi mutlu oldugumu söyleyebilirim" açiklamasinda bulundu.

Kaynak: İHA